Juniori Srbije spremni za EP

Spremni za EP – Mlada košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je na Evropsko prvenstvo koje se od 15. do 23. jula održava na grčkom ostrvu Krit.

Juniori Srbije igraće u D grupi sa selekcijama Italije, Španije i Slovenije, a na spisku selektora Vladimira Đokića je 12 košarkaša: Stefan Đorđević, Boriša Simanić (Crvena zvezda), Miloš Glišić (Vršac), Slobodan Jovanović, Vanja Marinković, Nikola Tanasković (Partizan), Stefan Kenić (Smederevo 1953), Novak Musić, Nemanja Kapetanović (Mega Bemaks), Stefan Peno (Barselona), Aleksa Stepanović (Spars BiH) i Nikola Rakočević (SAD).

„Raduje me da su igrači nasmejani, sa mnogo motiva i optimizma krećemo na Evropsko prvenstvo. Imali smo problema sa Stefanom Kenićem zbog povrede, ali je veoma važan igrač za ovaj tim, zato smo rešili da ga povedemo na Krit jer verujemo da da će se potpuno opraviti i moći da nam pomogne“, istakao je selektor Đokić.

Iako sistem takmičenja dozvoljava kikseve u prvoj fazi šampionata pošto svih 16 selekcija ide u osminu finala, Đokić uverava da neće biti kalkulacija.

„Šampionat praktično počinje od osmine finala, ali nama je važna svaka utakmica. Premijerna zbog samopouzdanja, druga i treća zbog boljeg mesta u grupi i eventulano lakšeg protivnika kad krene nokaut faza. Očekujem veoma izjednacen šampionat jer izrazitog favorita nema. Najvažnije je da smo dobro spremili da pružimo maksimum i što bolje reprezentujemo srpsku košarku“, zaključio je Đokić.

Reprezentacija Srbije prvi meč na turniru igra protiv Italije u subotu od 20:15, dan kasnije rival je Slovenija od 15.45, a u ponedeljak Španija od 20.15.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: