Jovica Cvetković napravio spisak za Austriju

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković objavio je spisakigrača za  dvomeč protiv Austrije, koji će biti generalna proba uoči šampionata Evrope u Hrvatskoj.

Srbija će igrati protiv Austrije 26. oktobra u Tulnu i dva dana kasnije u Zudštadu.

– U hodu smo mnoge stvari rešavali za koje je realno potrebno vreme. Sagledavajući rezultate koje smo napravili i ono što su zahtevi nacionalnog tima kada je u pitanju Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, s obzirom da imamo izuzetno težak raspored, moraćemo što bolje da iskoristimo vreme koje imamo na raspolaganju. Postoji neophodnost za igračima u oba pravca. Nema vremena za dve-tri izmene u svakom napadu, ko to radi, neminovno gubi. Hoću 16 igrača osposobljenih da igraju napad-odbranu – izjavio je Jovica Cvetković na konferenciji za medije u prostorijama RSS.

Evropski šampionat u Hrvatskoj održava se od 12. do 28. januara naredne godine, a Srbije će igrati u Splitu, u grupi sa domaćinom Hrvatskom, Švedskom i Islandom.

Na njegovom spisku nalaze se 22 igrača:
Golmani: Strahinja Milić, Vladimir Cupara, Tibor Ivanišević, Dejan Milosavljev.
Leva krila: Dobrivoje Marković, Nemanja Ilić.
Desna krila: Bogdan Radivojević, Darko Đukić.
Desni bekovi: Marko Vujin, Nemanja Zelenović, Nikola Crnoglavac.
Srednji bekovi: Petar Nenadić, Žarko Šešum, Petar Đorđić, Momir Rnić, Nemanja Obradović, Darko Stevanović, Nemanja Mladenović, Stefan Ćirić.
Pivotmeni: Rastko Stojković, Mijailo Marsenić, Bojan Beljanski.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: