Prvenstvo Evrope u Atletici počinje za tačno 100 dana u Beogradu. Pripreme se polako privode kraju.

Pripreme za najveći atletski događaj organizovan na našim prostorima uveliko su u toku.

Odbrojavanje je počelo i još sto dana ostalo je do početka Evropskog atletskog prvenstva u dvorani, koje će se održati u Kombank areni od 3.do 5.marta 2017.godine.

Tim povodom u sredu je organizovano druženje sa medijima u Atletskoj dvorani na Banjici. Na samoj stazi unutar dvorane prisutnima se obratio presednik Lokalnog organizacionog komiteta Slobodan Branković, direktor takmičenja Predrag Momirović, savezni selektor Slobodan Popović i predstavnik sektora marketing Milan Ćirilović.

„Organizacija atletskog spektakla teče po planu i danas 100 dana pre početka EP je prilika da se još jednom zahvalimo Ministartsvu omladine i sporta Srbije i Gradu Beogradu na velikoj podršci. Zahvaljujući njima mi ćemo organizovati najveći atletski događaj u istoriji samostalne Srbije, a s obzirom da smo kupili montažno atletsko borilište, ono će po završetku takmičenja biti postavljeno u nekom od gradova u Srbiji, čime ćemo dobiti još jednu atletsku dvoranu. Hvala i našim sponzorima MTS-u, Volkswagen-u i Dunav osiguranju koji su uz nas, a u narednim nedeljama potpisaćemo ugovore sa još nekim uglednim sponzorima i partnerima“,  rekao je Branković.

Ovom prilikom  sumirani su utisci o poseti Evropske atletske federacije koja je završena pre dve nedelje, o potencijalnim problemima i rešenju istih. Direktor takmičenje podsetio nas je na broj prijavljenih atletičara (705 preliminarno prijavljenih atletičara iz 48 zemalja će se takmičiti u 26 disciplina, 355 muškaraca, 350 devojaka) dok nam je Slobodan Popović pričao o pripremama i planovima naših atletičara do pred samo takmičenje u martu.

„Svi naši reprezentativci su zdravi i uskoro će početi sa pripremama za Prvenstvo Evrope i novu sezonu. Većina atletičara će pripreme obaviti u Srbiji, a Mihail Dudaš i Tamara Salaški će se pripremati i u Južnoj Africi. Još uvek je rano da pričamo o očekivanjima, ali nema sumnje da će svi oni dati sve od sebe da postignu što bolji rezultat pred domaćom publikom u Kombank areni“ istakao je selektor Popović.

Za organizaciju 34. Evropskog atletskog prvenstva u dvorani biće potrebno 450 volontera. Do sada se prijavilo preko 700 kandidata, obavljeno je preko 600 intervjua i u toku je finalna selekcija.

Pored volontera iz Srbije podršku organizaciji pružiće i oko 50 volontera iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Italije, Nemačke, Češke, Slovačke, Turske, Holandije, Belgije, Jermenije i Gruzije.

Na kraju druženja premijerno su emitovani promotivni spotovi snimljeni sa naših pet atletičara: Ivanom Španović, Asmirom Kolašincem, Lazarom Anićem, Amelom Terzić i Mihailom Dudašem. Oni će biti korićeni u reklamnoj kampanji Prvenstva Evrope u dvorani 2017.godine, a naši atletičari pozivaju svoje sugrađane da na vreme kupe ulaznice i budu deo pravog atletskog spektakla.

Prodaja ulaznica po popularnim cenama počela je na svim prodajnim mestima Eventima, kao i na sajtu – http://www.belgrade2017.org/sr/tickets .

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »