Jokić u Top 5 najnesebičnijih igrača u NBA

Američki sajt „Fadeaway world“ napravio je listu deset najnesebičnijih igrača u NBA ligi, a naš Nikola Jokić se nalazi među najboljih pet.

PT IZVOR: B92

Centar Denver Nagetsa rangiran je kao četvrti najnesebičniji igrač, odnosno košarkaš koji ne gleda toliko na svoju igru, već asistencijama uključuje sve u igru.

Jokić je imao tu sreću da se cela franžiza podredi njemu, da ima maksimalnu slobodu, međutim on to vraća svojom raznovrsnom igrom u napadu.

„Fadeaway“ navodi da je Srbin došao u NBA ligu kao još jedan Evropljanin koji bi delio minutažu sa Nurkićem, međutim kada su mu dati „ključevi“ napada, Nikola se pokazao kao jedan od najboljih visokih igrača u ligi.

Brzo je postao jedan od najboljih asistenata lige i ne samo kod visokih igrača, već uopšte, navodi ovaj portal.

Jokić je prošle sezone bio u konkurenciji za nagradu za igrača koji je najviše napredovao, kao i za najbolju asistenciju godine. Od kada je sredinom decembra napad počeo da se vrti oko Nikole, Denver je postao najbolji ofanzivni tim lige, bolji čak i od Golden Stejta.

Kada je reč o ostalim pozicijama, od desetog do petog mesta raspored izgleda sledeći: Deron Vilijams, Stef Kari, Mark Gasol, Boris Dijao, Riki Rubio i Režon Rondo.

Četvrto mesto je naš Nikola, treći je rangiran Drejmond Grin, drugi Kris Pol, dok prvo mesto zauzima Lebron Džejms.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: