„Jokić nam je potreban, poštujte njegovu odluku“

Jokić je potreban Srbiji, ali … – Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović pozvao je javnost i navijače da poštuju odluku Nikole Jokića ako propusti predstojeći Evrobasket.

Jokićev tim Denver Nagetsi ne žele da Jokić naredno leto provede sa reprezentacijom kako bi se u SAD spremio za narednu sezonu u kojoj tim iz Kolorada ima ambicije da se domogne plej-ofa.

Jokić je blistao u svojoj drugoj NBA sezoni i iz drugog plana postao ključni igrač Nagetsa, pa se od njega očekuje da sledeće godine bude još bolji.

„Moramo da razumemo probleme i uslove koje pred Jokića postavlja njegov klub Denver. NBA je veliki sistem u kojem su i zahtevi na najvišem nivou. Jokić nam je potreban, ali on treba da igra za Srbiju u narednih deset godina. Zato treba poštovati njegovu odluku i razumeti zahteve njegovog kluba koji mu sprema novi i bogatiji ugovor“, rekao je Danilović.

Predsednik KSS držao je predavanje na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu gde je uporedio ulogu igrača i funkcionera.

„Lakše je i poštenije biti igrač. Ne bi trebalo ni porediti košarkaše i ekipe iz različitih vremenskih perioda. Nažalost, zbog velikog broja utakmica sve je manje kreativnosti na parketu. Radujem se što su među onima koji plene svojim znanjem i igrom Bogdan Bogdanović i Luka Dončić, ali preporučujem svim profesionalcima da leto posvete individualnom radu, usavršavanju vrlina i odstranjivanju mana“, istakao je bivši igrač i predsednik KK Partizan.


Danilović je sredinom decembra postao predsednik KSS, nasledio je Dragana Đilasa tokom čije ere se srpska reprezentativna košarka vratila u svetski vrh i borbu za titule.

„Veoma je teško u nekom kratkom roku uraditi za nekog nešto epohalno, ali je sigurno da neke stvari koje radimo vremenom ostaju nekim budućim generacijama. Tako će, pre svega, njihovo znanje da poboljša stanje u bilo kojoj sferi društva, samim tim i u sportu“, rekao je Danilović.


Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: