Neven Spahija, bivši trener košarkaške reprezentacije Hrvatske, nedavno je podelio zanimljivu priču o Nikoli Jokiću.

Kada je Jokić stigao u NBA ligu, Spahija je bio u skauting službi Atlanta Hoksa i imao je privilegiju da prati razvoj mladog Somborca, prepoznajući rani sjaj buduće zvezde.

I dan danas, Spahija ostaje zapanjen onim što Jokić postiže na NBA terenima. U nedavnom intervjuu izrazio je svoje oduševljenje, ističući da Jokić svakim danom igra sve bolje i bolje, te sada ima priliku da osvoji drugi NBA prsten i treću titulu najkorisnijeg igrača lige (MVP).

  • Nikola Jokić je čudo. Iste godine smo došli u NBA, on u Denver, ja u Atlantu kao pomoćni trener Majku Budenholceru. Kako sam tek došao, dobio sam zadatak da skautiram ekipe koje su bile u rebildingu, Filadelfiju, Netse, Denver… Na njima sam se učio poslu. Kad sam video šta već tada radi Jokić, nisam mogao da poverujem. Kunem se životom, Jokićeve klipove nisam želeo da pokazujem igračima, samo Majku, nisam želeo da ih frustriram – rekao je za medije.
POVOLJAN ŽREB ZA NOVAKA NA INDIJAN VELSU! Đokoviću Medvedev potencijalni rival, siner i Alkaraz u drugoj polovini!

-Sećam se Budenholcerove face kad je prvi put video Nikolu, taj šokirani izraz lica, bio je zapanjen, oči su mu ispale. Kad sam prvi put video šta Nikola može i šta radi, bio sam zapanjen, uzeo sam telefon, okrenuo sam nekoliko brojeva da se raspitam. Bolje da ne kažem kakva sam razmišljanja i kakve sam komentare dobio.

Nastavio je.

Ostavi komentar

Translate »