Jelena Milovanović: Divno je biti kapiten Srbije

Divno je biti kapiten – Košarkašica Srbije Jelena Milovanović rekla je da joj je čast što je kapiten nacionalnog tima i dodala da se trudi da se devojke dobro osećaju.

„Ovo je divno – biti kapiten. Biti kapiten ekipe kao što je Srbija je ogromna čast. Uživam u tome i trudim se, pre svega, da se i devojke maksimalno dobro osećaju. Nadam se da je tako“, rekla je Milovanovićeva za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije već nekoliko dana se nalazi na Zlatiboru na pripremama za Evropsko prvenstvo, koje se od 16. do 25. juna održava u Češkoj.

„Lepo treniramo, polako ulazimo u novi sistem… Dugo poznajem selektora, radila sam sa njim u par navrata… Svi se postepeno upoznaju sa njegovim zahtevima i, ponavljam, za sada sve ide po planu i programu. Barem sa moje tačke gledišta“, rekla je Milovanovićeva.

Ona je navela da je atmosfera na pripremama sjajna.

„Sve devojke su tu, osim Nevene Jovanović, koja će nam se priključiti za par dana, što je jako važno jer je sve novo. Najbitnije je da su sve devojke raspoložene za rad i divno je usvajanje novih informacija i da se uvek trudimo da sve uradimo na maksimalnom nivou“.

U reprezentaciji ima i novih igračica, a Milovanovićeva je navela da one nemaju problem sa uklapanjem u nacionalni tim.

„Kada je zdrava atmosfera, devojke nemaju problem da se nešto preterano uklapaju, sve to ide lagano. Samo da se poštuju dogovori, kao i plan i program priprema, pa se osećaju kao da su oduvek bile tu“, rekla je ona.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: