Jedinstvo Stara Pazova – nastavak čuda, na redu je Vojvodina

Stara Pazova ima svoje čudo – Široki odbojkaški auditorijum, u četvrtak je mogao da se uveri kako igra čudo iz Stare Pazove

Odbojkaši Jedinstva i treći put ove sezone slavili su u Kraljevu, posle čega su izborili plasman u polufinale plej-ofa, gde će se sastati sa Vojvodinom NS seme.

Istorijski uspeh, Sremci su proslavili u putu od Kraljeva do Stare Pazove, a njihov trener, Željko Vukelić, dan posle, na pitanje „u čemu je tajna uspeha”, kaže:

Nema tajne, to su ozbiljni momci, odlični igrači. Svako je prihvatio neku svoju ulogu u ekipi, bez grama sujete. Dolaskom Roljića, dobili smo širinu, stvorili tim sa 11 igrača, koji u svakom trenutku mogu da uđu i promene ritam. Videli ste u Kraljevu kakav je bio doprinos drugog dizača Paravinje. Pešut je, u interesu kolektiva, zaigrao kao srednjak. Pravili smo i duplu izmenu na korekciji, Jovanović je sačekao svoju šansu i doneo svežinu. Bila je to prava pobeda kolektiva – kaže Vukelić.

Od Nove godine, zaigrali ste čudesno? Posle jedne pobede i devet poraza, zauzimali ste poslednju poziciju! Od 21. januara započeli ste seriju za pamćenje, stigli do bilansa 9-9, a nakon tromeča sa Ribnicom i polufinala plej-ofa.

Dobili smo Roljića, jedan trening više i daleko jači rad svakog pojedinca. Kad su krenule pobede, stiglo je i samopouzdanje. Morate znati da su naši igrači ozbiljni momci, odgovorni u životu. Sa njima nema puno problema – dodaje Vukelić.

Šta je na kraju prelomilo u četvrtfinalnoj seriji protiv Ribnice?

Rekao sam posle meča da bi bilo zasluženo da je i Ribnica prošla dalje. Nijanse su odlučivale, možda smo bili mirniji, možda je prisustvo TV kamera uticalo na domaćina. Nadam se da je publika uživala.

Nakon još jednog istorijskog uspeha, u polufinalnoj seriji plej-ofa očekuju vas mečevi protiv Vojvodine NS seme?

Mislim da ćemo imati snage da se suprotstavimo Vojvodini. Nećemo im dozvoliti nijedan lak set. Ove sezone nismo pobedili samo Novosađane, što nam je motiv više. A uverili smo se u dva navrata, da razlika nije velika. Na njihovoj strani je mladost i nesumnjiv kvalitet, a na našoj iskustvo i određena mirnoća. Nadam se da će biti zanimljivo – zaključio je na kraju Željko Vukelić, prvi trener Jedinstva.

Na dobrom smo putu
Uveren je prvi trener Jedinstva, da će uspeh muške sekcije kluba iz Srema, pokrenuti klince u Staroj Pazovi, ali i celom regionu.
Koliko nas je obradovala pobeda u Kraljevu, toliko smo bili srećni kad smo čuli vest da su naši dečaci iz OŠ Boško Palkovljević Pinki, osvojili treće mesto na Prvenstvu Srbije – dodaje Vukelić.
I to je istorijski uspeh za odbojku u našem gradu. Mislim da smo na dobrom putu

Izvor i foto Sportski žurnal

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: