Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, obraća se medijima povodom priprema reprezentacije za učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

„Orlovi“ se pripremaju u Staroj Pazovi još od utorka, s tim da će se postepeno okupljati do 2. juna, a potom će krenuti na pripreme.

  • Dobar dan svima, hvala što ste došli. Ja sam ovde da odgovaram na sva vaša pitanja. Izuzetno me raduje činjenica da smo nešto ranije krenuli sa pripremama od nekog uobičajenog programa. Objasnio sam igračima važnost turnira koji je pred nama. Ko je mogao došao je. To je 16 igrača do sad. Prvog, drugog i trećeg juna se priključuju ostali.

  • Jović je sa Milanom u Australiji, vraća se 3. juna, a Milenkovića smo pokušali da oslobodimo klupskih obaveza. Ima zaostalu utakmicu.

Selektor je potom prokomentarisao spisak.

Šansa za igrače iz domaće lige?

  • Možete da gledate i ovako i onako. Kako god vam je želja. Igrači koji su odigrali i evropska takmičenja. Ne mogu da kažem da je to nagrada, već moja odluka. Ono što sam video, pratio, gledao i u tom pravcu doneo odluke. Niko nije na spisku zato što je imao lepu frizuru ili mi je brat od tetke. Razlog je što je pokazao kvalitet ili mog ubeđenja. Igrači iz domaće lige su dobili šansu sa pravom. Meni je drago da je to tako. Ovi drugi koji nisu, ovo mora da im bude pokazatelj da ih pratimo, verujemo u njih i da će u dogledno vreme i oni biti deo A tima. To od njih zavisi. Nijednom od igrača nikada nisu zatvorena, niti će biti zatvorena. Oni koji nisu tu, nisu otpisani. Vodićemo računa o njihovoj formi i igrama u nekom budućem periodu. Ovu vrstu odluka donosim samostalno i savesno, kristalno je jasno.

  • To je ono što Srbija najbolje ima. Ja sam ovde da donosim odluke, a ne da nekom činim nešto. Dobro sam razmislio i sa ovom grupom od 26 igrača sam potpuno zadovoljan – istakao je Stojković.

Srbija na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj igra protiv Engleske (16. jun), Slovenije (20. jun) i Danske (25. jun).

Sport.org.rs/SrbijaDanas/M.A/N.A

Ostavi komentar

Translate »