IZNERVIRALA GA NEPRAVDA PREMA IVANI Dragutin Topić za „Blic“: Izbor za najbolje atletičare nije Evrovizija!

Našeg proslavljenog skakača u vis Dragutina Topića prilično je iznerviralo što se najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nije našla među deset najboljih na svetu u 2016. godini po mišljenju Svetske atletske federacije (IAAF).

Nakon izostanka sa liste najboljih u Evropi, gde nije završila ni među tri, ostala je bez ovog laskavog priznanja i u svetskoj konkurenciji. U krugu odabranih su Kaster Semenja (Južna Afrika), Almaz Ajana (Etiopija), Rut Beitija (Španija), Vivijan Šejru (Kenija), Kendra Harison (SAD), Katerina Ibarugen (Kolumbija), Rut Džebet (Bahrein), Sandra Perković (Hrvatska), Elejn Tompson (Jamajka), Anita Vloarčuk (Poljska). Pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji biće proglašeni 2. decembra u Monaku.

  • Nekada se iznerviram i spreman sam da kažem svašta, ali možda je bolje da ćutim. Svetska atletska federacija se poziva na uspehe sa Olimpijskih igrara i po tom kriterujumu bira najbolje. Iako se ne slažem sa time, ipak je na neki način opravdano da olimpijske šampionke budu proglašene za najbolje na svetu za ovu godinu – kaže bivši srpski atletičar za naš list.

Španovićeva je ranije ovog meseca ostala i bez titule za najbolju u Evropi, u čemu je trijumfovala Poljakinja Anita Vlodarčik, svetska rekorderka i olimpijska šampionka u bacanju kladiva.

  • Isti kriterijumi su i za izbor najbolje u Evropi. Imbecilno! Ne mogu da razumem da se najbolji biraju preko društvenih mreža, pa nije to izbor za pesmu Evrovizije. Sportski rezultati treba da budu jedino merilo. Jedna stvar je da li sam uspešan, a sasvim drugo da li izgledam lepo, ali sada se izgleda i to vrednuje. Ivana je tu možda bila u maloj prednosti, ima mnogo više pratilaca na Instagramu od Poljakinje i mogla je to da iskoristi. Ona je naš brend, nisam pristrasan, ali mislim da je brend i za osam od deset devojaka koje su ispred nje u konkurenciji za najbolju atletičarku sveta – dodaje Topić.

Bronza na Olimpijskim igrama, srebro na Svetskom dvoranskom prvenstvu, zlato na šampionatu Evrope i titula u Dijamantskoj ligi. Čini se da je Srpkinja zaslužila malo bolji tretman…

  • Ja sam osvedočeni lokal patriota i boli me svaka nepravda prema Srbiji. Ne bih da prejudiciram, ali voleo bih da nije izostavljena zato što je iz naše zemlje. Iskreno se nadam da je tako i verujem u kosmičku pravdu – zaključio je Dragutin Topić.

„Moj drugar Jusein Bolt je favorit u muškoj konkurenciji“

  • Ako se vrednuje uspeh sa Olimpijskih igara onda je Jusein Bolt favorit broj jedan. Ima on konkurentata ove godine. Tu je Mo Farah, mladi Vejd van Nikerk koji je napravio vanvremensko ostvarenje i plus uzeo zlato. Volim Bolta, drugar mi je, ali ovaj mali iz Južne Afrike je čudo – rekao je Topić.

(Vladimir Zogović)

Izvor

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: