Aleksandra Krunić pobrinula se za iznenadjenje, savladala je sedmog nosioca Britanku Džoanu Kontu sa 2:1 po setovima 4:6, 6:3, 6:4 i plasirala se u drugo kolo Ju-Es opena. Protivnica u drugom kolu biće joj bolja iz duela hrvatske teniserke Tomljanović i Šveđanke Larson.

Aleksandra Krunić je posle velike borbe i preokreta uspela da savlada sedmog nosioca Džoanu Kontu. U meču koji je obilovao brejkovima, naša teniserka se odlično snašla i stigla do zasluženog trijumfa.

Prvi set doneo je veliku borbu. Konta je mnogo bolje ušla u meč i uz dva brejka uspela je da povede sa 4:1. Tada se budi Krunićeva, uspeva da vrati oba brejka i izjednači na 4:4. Međutim, Britanka ponovo preuzima inicijativu, oduzima servis našoj teniserki. Potom je bila sigurna na svoj servis za 6:4 u prvom setu.

Velika borba nastavljena je i u drugom setu. Obe teniserke su pokušavale da dođu do prednosti. Prvo je Britanka propustila tri brejk lopte, dve u prvom gemu i još jednu u trećem. Potom je naša teniserka u šestom gemu nije iskoristila četiri šanse. Odlučujući je bio osmi gem kada Krunićeva uspeva da oduzme servis protivnici i povede sa 5:3. Potom Aleksandra osvaja svoj servis sa nulom za konačnih 6:3 u drugom setu.

Usledio je odlučujući set. Nastavljeno je sa velikom borbom, teniserke su u trećem i četvrtom gemu razmenile po jedan brejk. Krunićeva u sedmom gemu dolazi do brejka prednosti i vodi sa 4:3, potom uspeva da osvoji svoj servis i dođe na korak od pobede.

Koncentrisala se na svoj servis i u desetom gemu osvaja tri vezane meč lopte, koristi drugu za konačnih 6:4 u trećem setu.

Izvor i foto RTS

One thought on “Iznenadjenje, Krunićeva nakon preokreta savladala Kontu”

Ostavi komentar

Translate »