Instagram/Printscreen

Posle skoro pet godina došlo je do prekida saradnje između Đokovića i Ivaniševića, a sada je obelodanjeno koliko ga je Novak plaćao.

Njih dvojica su započeli saradnju u julu 2019. godine. Ivanišević je u početku delio trenersku ulogu sa Marjanom Vajdom, da početkom mart 2022. godine postao glavni trener.

Tokom saradnje sa Goranom Novak je osvojio čak 9 Grend Slem trofeja, 9 Mastersa i još 6 turnira Serije 500 i 250 kao i Junajted Kup sa reprezentacijom Srbije, možda i presudnih odličja za nezvanično – ali po statistici neoborivo – zvanje Đokovića kao “najboljeg tenisera svih vremena”.

Svaki od tih trofeja doneo je Ivaniševiću i bogatu novčanu nagradu.

Ivanišević je prošle godine dospeo u centar pažnje i zbog suđenja sa bivšom suprugom Tatjanom Dragović zbog novca i stana. Tom prilikom je isplivalo i koliko novca dobija trenirajući Novaka Đokovića.

Hrvatski portal preneo je informacije „Nacionala“ te otkrio da Ivanišević od Novaka dobija između šest i deset hiljada evra na nedeljnom nivou.

HRVATI OSULI RAFALNU PALJBU PO NOVAKU! Đoković na meti GNUSNIH komentara, komšije KIPTE od besa!

Takođe, pored plate dobija i bonuse, ali i procenat od osvojenih grend slemova koji, kako pomenuti izvor otkriva, iznosi oko deset odsto.

Budući da je Đoković samo 2023. godine osvojio tri, njegov trener mogao je dobiti oko 300 hiljada za svaki pehar. Prošle sezone, prema ugovoru, mogli su biti zajedno od 25 do 30 nedelja, što na pripremama, što na turnirima.

Ostavi komentar

Translate »