Ivana u prvom pokušaju preko sedam metara!

Preko sedam metara je naša najbolja naša atletičarka Ivana Španović skočila već u prvom pokušaju u kvalifikacijama u skoku udalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

Ivana Španović se ovim skokom preko sedam metara plasirala u finale skoka udalj koje je na programu je u nedelju od 17.40.

Norma za plasman u finale iznosila je šest metara i 60 centimetra, a Španovićeva ju je preskočila već u prvoj seriji. Ona je ostvarila sjajan rezultat – sedam metara i tri centimetra.

Srpska atletičarka rekla je da je lepo takmičiti se pred domaćom publikom, da je spremna i da jedva čeka sutrašnje finale skoka u dalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu.

„Da sam spremna, spremna sam. Lepo je skakati pred domaćom publikom i za mene je to izuzetno velika prednost. To je nešto što me pokreće i zato bih ovom prilikom zahvalila svima što su došli. Ne mogu da dočekam finale, biće zanimljivo. Očekujem još barem dve devojke koje će biti na granici od sedam metara“, rekla je Ivana Španović posle plasmana u finale.

Izvor i foto: RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: