Karijeru je već ukrasila mnogobrojnim uspesima a posebno jučerašnjim fantastičnim skokovima na EP.

Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je da  karijeru želi da kruniše skokom od 7,37 metara, što je aktuelni evropski dvoranski rekord.

Španovićeva je osvojila zlato u skoku udalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, skokom od 7,24 metara, postavivši novi lični i nacionalni rekord.

To je ujedno najbolji rezultat sezone u ovoj disciplini u dvorani, te treći skok svih vremena, slabiji svega 13 centimetara od svetskog rekorda iz 1988.

Od izveštača B92.net iz Beogradske arene, Sare Milićević.

„Ako bih rekla da se za ovo nisam spremala, onda bih vas slagala, ako bih rekla da nisam ovako zamišljala svoj rekord, opet bih slagala. Sve što sam mogla da proizvedem, proizvela sam uz pomoć publike. To ne govorim samo da bih rekla već i zato što to stvarno jeste tako. Ne mogu da zamislim ni bolje mesto ni vreme za ovakav rezultat. Izuzetno sam ponosna i srećna. Hoću svima da se zahvalim što su došli, što su nas bodrili. Drago mi je da su došli na jedno veliko atletsko takmičenje i što su videli kako to izgleda, nadam se da su zadovoljni. Hvala od srca za svaki osmeh i aplauz i što su bili deo istorije koju sam stvorila“, rekla je Španovićeva.

Ona je istakla da će ovakve rezultate praviti i u budućnosti.

Starsport
Starsport

„U mislima sam imala 7,27 metara. Ovo je nešto čemu sam najviše posvećena, a ono čime želim da završim svoju karijeru je evropski dvoranski rekord – 7,37. Znala sam da sam spremna za ovo, ali pripremati se nešto i realizovati su potpuno dve različite stvari. Rezultat nije nešto što me plaši i mislim da ću skok od oko 7,20 metara ponoviti još mnogo puta.“

Ovaj rezultat u dvorani nije ostvaren već skoro 30 godina u evropskim okvirima.

„Da se takmičim samo sa konkurencijom skakala bih isto koliko i oni. Pošto želim malo da se izdvojim i da sve ono što mogu, izađe kroz neki veliki rezultat i jedva čekam naredna takmičenja.“

Pre prvog skokva srpska atletičarka tražila je tišinu u Areni, a objasnila je i zbog čega.

„To je bio dogovor sa trenerom Goranom, da uradim jedan zalet kakav radim na treningu, da se koncentrišem u potpunoj tišini, da osetim podlogu, da čujem svoj ritam, a posle toga je sve bilo lako. Sada sledi mala pauza i pripreme za sezonu na otvorenom“, rekla je zlatna Ivana Španović.

Izvor i foto: B92

Ostavi komentar

Translate »