Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović pobednica je ovogodišnje Dijamantske lige pošto je na poslednjem mitingu u sezoni zauzela prvo mesto sa skokom od 6,96 metara. Bacač kugle Armin Sinančević osvojio je treće mesto u Cirihu.

Ivana Španović je pred nastup u Cirihu bila u prednosti u odnosu na druge atletičarke, imala je 31 bod posle tri pobede na mitinzima uz jedno drugo mesto, a nije nastupila samo u Velikoj Britaniji.

U Italiji, Švedskoj i Švajcarskoj je došla do prvog mesta, sjajnim skokovima u Firenci, Stokholmu i Lozani. Druga je bila samo u Oslu, a pratila ju je Nemica Malaika Mihambo sa 29 bodova.

Međutim, Mihambo potpuno je podbacila u Švajcarskoj, pa je Španovićeva ubedljivo stigla do trijumfa u ovoj sezoni Dijamantske lige.

Ovo je bila 16. pobeda Ivane Španović na nekom mitingu Dijamantske lige i treća titula, posle 2016. i 2017. godine.

Pobeda je srpskoj atletičarki donela ček na 30.000 dolara i direktan plasman na Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Sinančević treći u Cirihu

Bacač kugle Armin Sinančević osvojio je treće mesto na mitingu u Cirihu hicem od 21,86 metara, samo dva centimetra slabijim od državnog rekorda koji je u njegovom vlasništvu.

Sinančević se našao iza Amerikanaca Rajana Krauzera i Džoa Kovača.

Olimpijski šampion i svetski rekorder do novog zlata je stigao bacivši kuglu 22,67 metara, dok je njegov sunarodnik zabeležio rezultat od 22,29 metara.

Ostavi komentar

Translate »