Svetska šampionka u skoku u dalj Ivana Španović i osvajač bronzane medalje na 3.000 metara u dvorani Elzan Bibić najbolji su atletičari Srbije za 2023. godinu.

Na današnjoj svečanosti Srpskog atletskog saveza (SAS) u prostorijama kompanije „Komtrejd” za najboljeg trenera proglašen je Goran Obradović, trener Ivane Španović, a najbolji klub je Vojvodina iz Novog Sada.

„Godina iza nas je najuspešnija u istoriji, u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, a ispred nas je još jedna vrlo zahtevna. Predstoji nam Svetsko prvensvo u krosu kojem smo domaćini, zatim dvoranski šampionat sveta u Glazgovu i Olimpijske igre u Parizu. Takođe, predstoji nam izgradnja Nacionalnog stadiona, jer smo se kandidovali za organizaciju šampionata Evrope 2028. godine”, istakao je predsednik SAS Veselin Jevrosimović.

Direktor SAS Slobodan Branković istakao je da je atletika sport koji ima najbolju budućnost u Srbiji.

„Imamo sjajne mlade atletičare, a to će se videti u Los Anđelesu 2028. godine, jer se za Pariz već zna ko su kandidati za medalje”, rekao je Branković i naglasio činjenicu da je SAS jedini savez na svetu koji dve godine uzastopno organizuje dva Svetska prvenstva.

Sport.org.rs

Ostavi komentar

Translate »