Ivana: Atletika mora da čuje potrebe sportista

Atletika – Skakačica u dalj Ivana Španović zahvalila je svima koji su glasali za nju u izboru za Sportsku komisiju Svetske atletske federacije (IAAF).

Najbolja srpska atletičarka se obavezala da promoviše i služi atletici na najbolji mogući način.

„Želim da zahvalim svima posebno koji su glasali za mene i dali mi mogućnost da vas predstavljam i prenesem vaše poruke na konstruktivan način na najvišem nivou“, napisala je Španovićeva na društvenim mrežama.

Ivana Španović je jedna od šestoro novih članova, a pored nje su još izabrani Kim Kolins, Injaki Gomez, Adam Kšot i Benita Vilis.

Ona je navela da sportisti moraju da udruže snage, rade zajedno i efikasno komuniciraju sa donosiocima odluka u najvišem telu svetske atletike.

„Izabrali smo da budemo sportisti jer želimo da pokažemo ostatku sveta našu izvrsnost, poštovanje, prijateljstvo i odlučnost. Naš sport mora da čuje naše potrebe i stoga moramo da učinimo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali da postane još veći, bolji i atraktivniji“, dodala je Ivana Španović.

Pravo glasa imao je 1.931 učesnik Svetskog prvenstva u Londonu. Novoizabrani članovi komisije biće na toj funkciji četiri godine, a njihov mandat počinje 1. januara 2018. godine.

Sportska komisija IAAF-a broji ukupno 19 članova, od kojih se dvanaest bira na osnovu glasova sportista, a sedam članova biraju predstavnici Saveta IAAF-a.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: