Italija do vrha napunila mrežu Litvanije, Nemci ubedljivi na Islandu

Italija je na domaćem terenu savladala Litvaniju sa 5:0. Nemačka na Islandu savladala domaćina sa 4:0. Pobede zabeležile i selekcije Grčke, Španije, Belgije, Albanije i Mađarske.

Italija je posle dva nerešena rezultata ostvarila ubedljivu pobedu protiv Litvanije. Italijani su na prvom mestu u Grupi C sa 14 bodova, šest više od drugoplasirane Švajcarske, koja ima dve utakmice manje.

Italija je povela u 11. minutu. Veliku greška odbrane Litvanije iskoristio je Ken. Prihvatio je loptu u šesnaestercu oslobodio se čuvara i preciznim udarcem pogodio bliži ugao golmana gostiju.

Tri minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:0. Odličnu loptu primio je Rospadori u kaznenom prostoru, izašao je van šesnaesterca i opalio po lopti, na putu do gola ona je zakačila odbrambenog igrača Litvanije, promenila pravac i tako prevarila golmana. Kasnije je gol pripisan Utkusu kao autogol.

U 24. minutu Italija je povela sa 3:0. Lopta je sa desne strane ubačena na pet metara, odbrana je kratko odbila loptu na nju je naleteo Raspadori koji je šiturao bez oklevanja i pogodio mrežu.

Italija je sa 4:0 povela u 29. minutu. Posle dugog napada domaćina Bernandeski je odlično uposlio Kena u šesnaestecu koji je opalio iz prve i postigao pogodak.

Peti gol domaćin je postigao u 54. minutu. Bernadeski je dodao do Di Lorenca koji je uputio udarac, delovalo je da je želeo da uposli nekoga u šesnaestercu, ali je lopta završila u mreži.

Nemačka je na Islandu slavila pobedu rezultatom 4:0.

Nemačka je protiv Islanda povela već u četvrtom minutu. Posle brze akcije gostiju Sane je sa leve strane odlično pronašao Gnabrija u petercu, kome je preostalo samo da plasira loptu u mrežu.

U 24. minutu Nemačka je povećala prednost. Kimih je izveo slobodan udara sa desne strane, u kaznenom prostoru „pogodio“ je Ridigera na levoj strani, koji je glavom pogađa suprotni ugao gola domaćina.

Nemci su treći gol postigli u 56. minutu. Gorecka je odlično uposlio Sanea u kaznenom prostoru, ovaj je opalio po lopti i poslao je pod amu prečku.

Četvrti gol Nemačka je postigla u 89. minutu. Posle sjajne akcije gostiju Verner je u poslio Haverca koji sa oko osam metara pronalazi put loti do mreže.

Rezultati utakmica Kvalifikacija:

Grupa B
Takozvano Kosovo – Španija 0:2
Grčka – Švedska 2:1

Grupa C
Italija – Litvanija 5:0
Severna Irska – Švajcarska 0:0

Grupa E
Belorusija – Belgija 0:1
Vels – Estonija 0:0

Grupa I
Poljska – Engleska 1:1
Mađarska – Andora 2:1
Albanija – San Marino 5:0

Grupa J
Jermenija – Linhenštajn 1:1
Island – Nemačka 0:4
Severna Makedonija – Rumunija 0:0

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: