Hokejaški klub Beograd zabeležio je prvu, istorijsku pobedu u MOL ligi. Tim iz prestonice, savladao je starog znanca Čikšeredu sa 6:3 i tako se osvetio za poraz u prvoj utakmici kada su izgubili u poslednjim sekundama meča.

Za razliku od utakmice protiv Dunarea Galatija, Beograđanima je sve krenulo za rukom. Zatresli su mrežu Rumuna dva puta u manje od pet minuta i najavili dominaciju na ovom meču. Hugo Turkot je ponovo blistao sa dva pogotka, a po gol su postigli i Nemanja Vučurević, Petar Novaković i Daniel Despotović za istorijski trijumf Beograda.

  • Jako sam ponosan i srećan zbog mojih momaka. Radili su na ovome zaista naporno od početka sezone i konačno nam se isplatilo. Postigli smo dva brza pogotka,bio bi tu i treći da nismo pogodili prečku. I dalje imamo problem sa “power play” akcijama, ali to je stvar samopouzdanja i vremenom će biti bolje. Sada nam ostaje da uživamo u ispisivanju istorije – rekao je trener Beograđana Krister Dreberg.

Sa druge strane, stručnjak na klupi Čikšerede Tom Mekarti, nije bio zadovoljan disciplinom svog tima.

  • Napravili smo previše penala, Samo u prvoj trećini smo skupili 13 minuta kazne i za to smo kažnjeni. Ne smemo da dopuštamo da se to ponavlja i definitivno ćemo poraditi na tome – bio je kratak.

Hokejaši Beograda ponovo igraju kući sledećeg vikenda protiv Ferencvaroša i aktuelnog šampiona Miškolca.

(B.O.)

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »