Posle ispadanja Italije Srbija ima šansu za lakšu grupu na SP

Srbija ima šansu za lakšu grupu na Mundijalu posle ispadanja Italije: Poslednja nada nam je hrvatski golman!

Oči fudbalske javnosti u našoj zemlji biće budne u noći između srede i četvrtka od u 03.15 kada se igra duel između Perua i Novog Zelanda, koji će nam dati odgovor u kom šeširu će biti orlovi na žrebanju 1. decembra.

Veliko iznenađenje dogodilo se u ponedeljak, gde je reprezentacija Italije zaustavljena u baražu za Svetsko prvenstvo u Rusiji od strane Švedske. Biće to prvi put posle 60 godina da Azura neće biti na Mundijalu.

Mnogima u Srbiji i širom sveta se steglo srce kada su videli uplakanog Đanluiđija Bufona po završetku meča u Milanu, gde je “švedski autobus“ izdržao nalete Italijana i sačuvao je 0:0, što im je bilo dovoljno posle pobede od 1:0 u Švedskoj.

Ipak, ono što je sigurno, Srbiji je odgovaralo ispadanje Italije da sačuva šanse da se na žrebu grupa za Mundijal, 1. decembra, nađe u trećem šeširu.

Mnogi su pomislili da je šansa za to izgubljena kada je Senegal uspeo da se plasira na Svetsko prvenstvo posle pobede nad Južnom Afrikom, ali malo ko se nadao da će Švedska napraviti iznenađenje protiv Italije.

Ispadanje Azura donelo je pomeranje u drugom šeširu u koji je upala Hrvatska, a Srbija se pomerila za jedno mesto i sada je najbolje rangirana reprezentacija u poslednjem šeširu.

To znači i da bi Srbija mogla da dobije lakšeg rivala iz drugog šešira, jer su svakako i ovakvi Italijani opasan rival, naročito na Svetskom prvenstvu, gde po običaju uvek pronađu formu.

Takođe su sačuvane šanse da se Orlovi nađu u 3. šeširu na žrebanju grupa, a za to je potrebno da Novi Zeland izbaci Peru u revanš meču baraža, što bi donelo novo pomeranje, ekipa koje su slabije rangirane od Peuranaca, koji su trenutno 10. na FIFA rang listi, koja i određuje šešire grupa.

Prvi meč u Velingtonu završen je bez golova, a Novi Zeland se pokazao kao čvrst rival i sigurno nema nameru da dođe u Limu sa belom zastavom.

Iako neće biti lako, jer je Peru apsolutni favorit, iako će biti bez svog ključnog igrača, Srbija će biti uz Kivije i navijati za njihov plasman na Mundijal, koji bi našem nacionalnom timu mogao da donese lakšu grupu u Rusji.

Za Novi Zeland inače brani hrvatski golman Stefan Marinović, koji je bio izvanredan u prvom meču, pa će poslednja nade Srba za 3. šešir biti upravo on.

Utakmica između Perua i Novog Zelanda na programu je u noći između srede i četvrtka od 03.15 u Limi.

TRENUTNI SASTAV ŠEŠIRA OD POZNATIH UČESNIKA:

1 šešir: Rusija, Nemačka, Brazil, Portugalija, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska

2. šešir: Španija, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, Švajcarska, Hrvatska, (Peru?)

3. šešir: Švedska, Danska ili Irska (Danska može i u 2. šešir ako Peru ispadne), Island, Kostarika, Tunis, Egipat, Iran, Senegal

4. šešir: Srbija, Nigerija, Japan, Panama, Maroko, Južna Koreja, Saudijska Arabija, (Australija ili Honduras), (Novi Zeland?)

Izvor i foto Telegraf

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: