INDIREKT: Lovci, karte na sto – sudbina Zvezdana Terzića

Kakva je sudbina Zvezdana Terzića – Posle svega, ovo je najbitnije i šta će da donesu kasni prolećni dani

Mogao je Miodrag Božović da uđe u Zvezdinu istoriju kao prvi trener koji je još od Velibora Vasovića ostao pune dve sezone na klupi. Nije želeo da sačeka, moral mu je uvek u karijeri bio preči od popunjavanja statističkih kategorija. Znao je da je porazima od Partizana i Voždovca, u kratkom periodu, napravio ono što se ne sme u tako velikom klubu. Našao je snagu da prizna greške i otišao. Gospodski.

Od omiljene zvezdaške ličnosti Božović je dobio u ovoj sezoni mnogo kritičara i protivnika. Sada će reći da su na vreme upozoravali i da bi crveno-beli osvojili titulu da je Grof ranije otišao, možda su u pravu da je trebalo svi u klubu ranije da se razdrmaju, ali su u velikoj zabludi ako i pomisle da je Zvezda sada rešila najveći problem. I da će imenovanje novog trenera da znači i siguran preporod…

Zvezdini problemi daleko su dublji i predstavljaće kočnicu i narednom treneru. Koliko god se juče Božović trudio da preuzme maksimalnu odgovornost pri formiranju tima jasno je da je bilo mnogo ograničavajućih faktora i da mora barem da podeli odgovornost sa čelnicima kluba i kompletnom sudbinom koja prati decenijama jedinog šampiona Evrope iz nekadašnje Jugoslavije.

Posle svega, postavlja se pitanje kakva je sudbina Zvezdan Terzića u klubu i šta će da donesu kasni prolećni dani. Rekao je nedavno da ima podršku, ali da je to trenutno i da svako u Zvezdi zavisi od rezultata. Grof je platio ceh. Hoće li još neko?

Upravni odbor, na papiru, ima reč o generalnom direktoru. Suštinski će o najjačoj upravljačkoj figuri kluba krucijalan biti stav navijača. Umele su Delije u prošlosti da oduvaju rukovodstva verbalnim uraganom, poslednji put u leto 2015.

Podvlačenje crte za skupštinskom govornicom, u još nedefinisanom junskom danu, može da bude kasno. Evropske kvalifikacije doći će nikad brže, a mnogo je posla na svakom polju: finansijama, transferima, kupovini igrača…

Terzić je govorio da je funkcija generalnog direktora primamljiv plen i da ima onih koji žele na njegovo mesto. Ako je tako, lovci na rukovodeće pozicije u Zvezdi trebalo bi što pre da otkriju karte i izađu mu na crtu. Svako odugovlačenje nije pošteno, pre svega, prema Zvezdi.

Izvor i foto Sportski žurnal  PIŠE: Nikola Stamenić

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: