Igor Rakočević, potpredsednik KSS je dao osvrt i na predstojeće EP u košarci. On je rekao da otkazivanje Nikole Jokića da nastupa, ili povreda Nemanje Bjelice, neće poljuljati dobru atmosferu koju je u timu napravio Saša Đorđević

Juniorske košarkaške reprezentacije Srbije i Turske odigrale su humantarni meč za četvorogodišnjeg Luku Vesića, u Hali „Vlade Divac“ u Vrnjačkoj Banji. Na kraju su slavili turski košarkaši trojkom u poslednjoj sekundi za 54:53.

Igor Rakočević, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) koji je prisustvovao rekao je za Tanjug da među juniorima Srbije ima puno talenata, a da su poziv prihvatili i košarkaši koji su u inostranstvu.

“Balša Koprivica je dopšao iz SAD da bi bio na pripremama sa reprezentacijom. KŠ je uspeo, što do sada nije bio slučaj, da privuče naše najbolje juniore da igraju za reprezentaciju”, rekao je Rakočević.

Potpredsednik KSS je dao osvrt i na predstojeće EP u košarci. On je rekao da otkazivanje Nikole Jokića da nastupa, ili povreda Nemanje Bjelice, neće poljuljati dobru atmosferu koju je u timu napravio Saša Đorđević.

“Većina igrača koji su učestvovali u osvajanju medalje su i dalje tu. To su prekaljeni asovi koji su se žrtvovali za naš A tim, i njima samo možemo da skinemo kapu. Mislim da nedolazak par reprezentativaca neće poljuljati atmosferu, ali će možda uticati na kvalitet. Razlozi otkazivanja nastupa za Srbiju su ipak pitanja za te igrače”, kazao je Rakoćević, koji se zahvalio rukovodstvu opštine u Vrnjačkoj Banji, jer mnogo ulažu u košarku i da će i narednih godina organizovati pripreme u ovom mestu.

Trener juniorske reprezentacije Srbije, Vlada Jovanović, rekao je posle utakmice da je ovo bila prva kontrolna utakmica, pred EP u Slovačkoj, krajem jula.

“Kao i svaki put kada Srbija ide na EP, očekivanja su velika. Okupili smo decu, ono najbolje što imamo u Srbiji. Većina ove dece je praktično u inostranstvu, i uspeli smo da ih dovedemo skoro sve.

Spemićemo se najbolje za takmičenje, a materijala imamo”, rekao je Jovanović.

Jerhan Čoku, glavni menadžer reprezentacije Turske rekao je da je zadovoljan odigranom utakmicom, ali I time što su pobedili trojkom u poslednjoj sekundi utakmice.

„Neizvesno je bilo do samog kraja. Zadovoljan sam kako teku naše pripreme i spremno dočekujemo EP u Slovackoj, i nadamo se dobrom rezultatu“, rekao je Čoku za Tanjug.

Izvor i foto Novosti

Ostavi komentar

Translate »