Igor Kokośkov: Kao da smo u zatvoru!

UOČI KVALIFIKACIJA KOŠARKAŠA ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2022.

Zaključani smo u hotelu, svaki od ova četiri tima je na svom spratu, ali znamo zašto smo ovde, došli smo da pobedimo u oba meča, kaže Igor Kokoškov, naš selektor. –Avramović: Čast je biti kapiten Srbije

Košarkaš Srbije Aleksa Avramović rekao je da mu je čast što će kao kapiten predvoditi nacionalni tim u FIBA „balonu” u Espu, u mečevima kvalifikacija za Evrobasket 2022. godine.

„Počastvovan sam što ću u ovom prozoru biti kapiten Srbije. Motivacija nikada nije dovođena u pitanje, kako moja tako i ostalih igrača. Igranje za nacionalni tim je nešto najsvetije i za najveći ponos”, rekao je Avramović na video-konferenciji sa novinarima iz Srbije.

Srbija sutra od 15.30 časova igra protiv Švajcarske, dok će u ponedeljak rival biti Finska od 18 sati.

„Znamo šta nam je cilj, došli smo da uzmemo dve pobede, da igramo čvrsto, da pokažemo da smo jedna od najboljih selekcija na svetu i da opravdamo ulogu favorita. Već smo odradili tri treninga i stekli dosta informacija. U škripcu smo s vremenom, ali spremni ćemo dočekati utakmice”, zaključio je Avramović.

Selektor košarkaša Srbije Igor Kokoškov rekao je da je cilj nacionalnog tima da ostvari pobede protiv Švajcarske i Finske u mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Espu.

„Očekujemo da stigne Marko Simonović, a svi ostali su tu. Odradili smo tri treninga, idemo korak po korak. Problem je vreme. Ovakav vid takmičenja je nešto novo, pionirski poduhvat Međunarodne košarkaške federacije. Zaključani smo u hotelu, svaki od ova četiri tima je na svom spratu, u jednom malo boljem i kvalitetnijem obliku zatvora smo. Ali znamo zašto smo ovde, došli smo da reprezentujemo našu zemlju i košarku – rekao je Kokoškov na video-konferenciji. –Momci su motivisani, energija je zaista dobra. Švajcarska i Finska imaju isti sastav na okupu u svim utakmicama, a za nas je tu mnogo novih imena. Mnogo je novih stvari, informacija i oni su ispred nas što se tiče uigranosti. Nama motivi ne nedostaju, znamo zašto smo došli ovde. Daćemo sve od sve da na najbolji način reprezentujemo košarku i reprezentaciju. Došli smo da pobedimo u obe utakmice i tako ćemo se i ponašati.

Kokoškov neće propustiti ni klupske ni reprezentativne obaveze, pa će se na kratko vratiti u Istanbul kako bi danas protiv Valensije vodio turski tim u 11. kolu Evrolige, a nakon toga ponovo dolazi u Finsku.

„Nije mi teško. Prihvatio sam se posla i u dogovoru sa ljudima iz Saveza jedini uslov je bio da prisustvujem svim takmičenjima i to se nije promenilo. Ove kvalifikacione utakmice su veoma bitne za naš tim, svako takmičenje nacionalnog tima je važno. Jedino što me brinu jesu mnogi otkazani letovi. Logistika je bila veći problem nego realizacije svega toga”, rekao je Kokoškov. „U kontaktu sam sa ljudima iz Saveza i Fenerbahčea. Nadam se da će sreća da me posluži u smislu putovanja. Sve je organizovano, ali mnoge nepredvidive stvari se događaju. O tome ne razmišljamo, voz ide dalje. Voz je nacionalni tim, a nijedan tim se ne bazira na treneru. Ja sam tu da donosim odluke za ove momke, to je moj posao. Atmosfera, energija, motivacija i sve ostalo ide iz svlačionice i momaka. Tu me trenutno ništa ne zabrinjava”.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: