Idemo na pobedu – Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je da bi bilo lepo da njegova ekipa pobedom protiv SAD počne završni turnir Gran prija, ali da ta utakmica neće biti presudna.

„Imamo svoje adute, smatramo da smo napadački i blokerski sigurno jači. Možemo da se nadamo pobedi ako u ostalim elementima budemo bar blizu. Utakmica ima značaj, ne presudan, ali bi bilo lepo da počnemo sa pobedom“, rekao je Terzić uoči utakmice.

Ženska reprezentacija Srbije će u sredu u 9.00 utakmicom protiv SAD početi završni turnir Gran prija u Nanđingu.

„Očekujemo tešku utakmicu, sličnu kao na Olimpijskim igrama, bez obzira na to što su ekipe promenjene. Sistem je isti. Amerikanke su prepoznatljive po brzoj igri, dobroj odbrani i malim brojem grešaka“, kazao je Terzić.

Odbojkašica Srbije Milena Rašić rekla je da njena ekipa s nestrpljenjem čeka utakmicu.

„Imamo smo dovoljno vremena da se spremimo za Ameriku koja igra veoma brzo. Nadamo se najboljem, verujem da smo u veoma dobroj formi i videćemo šta će biti“, rekla je Rašićeva.

Njena saigračica Brankica Mihajlović rekla je da izmenjeni sastav selekcije SAD ne sme da zavara.

„Biće drugačije, ali njihov sistem igre je ostao isti, ništa znatno se nije promenilo. Moramo da uđemo motivisane i fokusirane na ono što treba da uradimo. Dovoljno smo se spremile“, kazala je ona.

Tijana Bošković je navela da ne očekuje da će biti lako.

„Mislim da smo favoriti protiv SAD jer imamo skoro istu ekipu, a protivnik je u izmenjenom sastavu. Uprkos tome, one se neće predati i igraće maksimalno, ali ćemo pokušati da ih zaustavimo“, rekla je Tijana Bošković.

Srbija će posle duela sa SAD igrati u grupi još sa reprezentacijom Italije.

Izvor i foto RTS

Ostavi komentar

Translate »