Hrvatski trener Bjelica: Zvao me Partizan, ali to nije dolazilo u obzir!

Bivši hrvatski reprezentativac i nekadašnji trener zagrebačkog Dinama, a sada Osijeka Nenad Bjelica otkrio je da ga je želeo Partizan


 Kako sam tada završio juniorski staž, otišao sam u vojsku. ‘Skinuo’ sam se nakon 11 meseci, tačno na dan kada je Osijek u Beogradu igrao utakmicu protiv Crvene zvezde. Stadion je bio pun jer nedelju dana kasnije Zvezda je igrala finale Kupa evropskih šampiona. Izgubili smo 5:1 – priča hrvatski trener i nastavlja:

– Poslednjih šest meseci kao junior odigrao sam sa seniorima Metalca koji je tada igrao u tadašnjoj 4. ligi i borio se za naslov prvaka. Odigrao sam samo 11 utakmica, postigao sedam golova i tada je nekoliko velikih klubova iz bivše države pokazalo interes za mene. Tada sam otišao u vojsku, bio u sportskoj četi, a verovatno su me tamo iz Partizana i zapazili. Na transfer nisam ni pomislio jer moje sve je bilo u Osijeku, porodica, prijatelji, tako da to za mene nije bila opcija – ispričao je Bjelica, koji je u karijeri igrao za Osijek, Albasete, Betis, Las Palmas, Kajzerslautern i Admiru.

Osim Dinama i Osijeka, bio je još na klupi austrijskih Karntena, Lustenaua, VAC-a, bečke Austrije, italijanske Specije i poljskog Leha.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: