Hrvati uglavnom protiv regionalne lige, Hajduk ni da čuje, Dinamo čeka HNS

Nenad Gračan, selektor mlade reprezentacije Hrvatske, nije se mnogo bavio projektom jugo-lige plus Mađarska

– Navijači koji danas dolaze na utakmice u Hrvatskoj ne znaju za te klubova iz bivše Jugoslavije. Sa stanovišta sponzora i marketinga, kad su u pitanju seniori – možda, na većem tržištu, ali ne znam u kojem smislu bi to moglo ići s obzirom na termine i sve to skupa. Moj je odgovor pre ne, nego da – veli Gračan.

Hajduk Split: Ne eks–ju ligi!

Iz Splita poručuju da ni u kakvim razgovorima na temu eventualne regionalne mladih nisu učestvovali.

– Informacije smo saznali isključivo posredno, iz medija. Hajduk je nedvosmisleno protiv obnavljanja bilo kakve vrste „eks-jugoslovenske” lige, a naš stav o širom regionalnom takmičenju zavisiće od detalja, koji su i nama i široj javnosti, u ovom trenutku, nepoznanica. Tema je za mnogo širu raspravu.

Može li liga mladih da donese nešto pozitivno?

– Hrvatska ima relativno dobre lige i škole fudbala iz kojih izlazi mnogo kvalitetnih igrača i sve to skupa funkcioniše dobro, što pokazuju rezultati A reprezentacije. Ne znam što bi klubovima bilo bolje u regionalnoj ligi, s obzirom da smo osuđeni da stvaramo i prodajemo. Ne verujem da bi se u toj ligi održao kontinuitet, ne znamo koliko nam u tom juniorskom smislu ta liga može doneti.

Dinamo: Kad nas upoznaju sa idejom, imaćemo stav

Stav zagrebačkog Dinama preneo je direktor Tomislav Svetina:

– Dinamo će pričekati da ga HNS upozna s detaljima ideje o regionalnoj ligi mladih. Nakon toga, imaćemo konkretan stav. Ako se HNS odluči da će fudbalske škole hrvatskih klubova učestvuju u takvoj ligi, Dinamo će ispoštovati odluku saveza.

Da li bi napravila štetu hrvatskom fudbalu?

– Takvo takmičenje potencijalni je izvor sukoba, jedva se čekaju utakmice za incident. Čini mi se da bi u tom pilot projektu s juniorima, dva-tri kluba imali bi poneki dodatnu jaču utakmicu, a koji su to troškovi? Ideje su tu da se vidi što mogu doneti – poručio je Gračan.

Rijeka: Nemamo informacije o projektu

Na riječkoj Rujevici nisu želeli da komentarišu najave o regionalnoj ligi za mlade igrače. Obratili su se tek kratkim odgovorom na naša pitanja:

– Za sada nemamo informacije o projektu. Savez treba da nam predstavi ideju i tek tada da odluči. Moramo da dobro razmislimo, premerimo aspekte eventualne regionalne lige, jer sa sobom nosi i pozitivne i negativne konotacije.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: