Hrvati i Crnogorci kalkulišu: „Srbija najgori scenario!“

Hrvati i Crnogorci u problemu – Poslednjeg dana takmičenja u grupnoj fazi Evrobasketa biće poznato sa kog će mesta Srbija u osminu finala.

‘Orlovi’ imaju šansu da budu prvi u grupu ukoliko savladaju Belgiju, ali u tom slučaju Letonija mora da pobedi Tursku.

Od ovoga zavisi sa kim će se ukrštati u nokaut fazi, pa se tako naši susedi u Hrvatskoj i Crnoj Gori već bave kalkulacijma i nadaju se da im neće zapasti baš Srbi.

Mediji u Crnoj Gori navode da su izabranici Saleta Đorđevića „najizgledniji protivnik“ njihovim pulenima, ne verujući da mogu da kiksnu, ali ni da Letonci imaju snage da naprave novo iznenađenje, ovoga puta protiv domaćina. To znači da bi Srbija bila druga u grupi, odmah ispod Rusije, dok će Crnogorci gotovo izvesno završiti treći.

Međutim, postoji mogućnost da se dogodi drugačiji scenario, po kojem bismo se sastali sa ‘Kockastima’, ali je ona izuzetno mala. Hrvatski portal „gol.hr“ ističe da bi to bio „najgori scenario“ i obrazlaze kalkulacije.

„Srbi će biti treći ako izgube od Belgije, a Letonija pobedi Tursku. Još je teže ostvariv scenario po kojem treća može da bude Letonija – da bi se to desilo, moraju da izgube od Turske sa između 9 i 27 poena razlike, Velika Britanija da savlada Rusiju, a Srbija Belgiju“, navodi „gol.hr“.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: