Hokej: Za istoriju – formirana prva kompletno ženska selekcija „Spartak girls“

Posle dugogodišnjeg strpljivog rada i treniranja, Hokej klub „Spartak, po prvi put u istoriji, formirao je čisto žensku ekipu, sastavljenu od devojčica i devojaka iz Subotice, koje svo ovo vreme vredno i marljivo treniraju, rame uz rame sa muškom ekipom. Za vikend je odigran sparing meča u kojem su devojke savladale momke.

U nedelju je organizovana sparing utakmica ekipa „Spartak girls“ i kombinovanog sastava dečaka „Spartak boys“. Po rečima Uroša Brestovca, ekipe su podeljene po postavama kako ne bi bilo prevelikog uzrasnog mešanja, a igralo se po tzv. sistemu „postava na postavu“.

– Posle odlične i veoma zanimljive utakmice i regularnog dela u kojem je viđeno nekoliko preokreta, meč je završen nerešeno – 4:4 (2:1 1:2 1:1), nakon čega se pristupilo izvođenju penala, u kojem se bolje snašla ženska ekipa i u osmoj seriji prelomila za pobedu 8:7 – kaže Brestovac.

Za selekciju „Spartak girls“ nastupile su: Vereš Sintija, Sekulić Elena, Stantić Sara, Vinčić Smiljana, Rac Sabo Lilla, Rac Sabo Hanna, Benčić Anastasija, Ponjavić Iva, Popov Jovana, Milodanović Ana, Kovač Nina, Šabić Iva, Čepela Teodora, Poljaković Lana, Maravić Tijana, Lukić Dunja, Korhec Viola i Simić Ljubinka. Ekipu su predvodili treneri Uroš Brestovac, Luka Bošnjak i Miloš Kojić.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: