Hokej: Sadržajan i uspešan sportski vikend Spartakovih selekcija

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije ovogodišnje izdanje međunarodnog turnira „Spartans“ za uzrast U8 i U10 je preskočeno, a Spartakove selekcije su ovaj termin iskoristile da odigraju revijalne mečeve međusobno. Iako tokom vikenda nisu bili idealni uslovi za igru, prvenstveno zbog kiše, turnir je bio uzbudljiv i zanimljiv.

Starije selekcije Spartaka proteklog vikenda nastupale su u fuziji sa HC „Kiskoros“, dugogodišnjim sportskim partnerom.

Spartakova U12 selekcija je u nedelju u Segedinu, u sklopu „B“ Prvenstva Mađarske, ubedljivo rezultatom 12-1 savladala „KSI“ iz Budimpešte 12:1 (6:1 4:0 2:0), iako su samo nedelju dana ranije sa istim protivnikom u Budimpešti odigrali tesan meč 4:3.

Selekcija U14 je u subotu odigrala regionalni derbi sa ekipom Segedina, u sklopu „B1“ lige Prvenstva Mađarske, i konačno, iz trećeg pokušaja ove sezone, uspeli da zabeleže vrednu i zasluženu pobedu 9:4 (2:2 2:1 5:1).

– Odlična igra od početka do kraja, rotacija tri pune postave i disciplina su doveli do toliko željenog uspeha – objašnjava Uroš Brestovac iz HK „Spartak“.

Selekcija U16 je u nedelju u Segedinu dočekala ekipu „KASI“ iz Kapošvara, i u meču u kojem nisu odigrali na svom maksimumu, uspeli da zabeleže potrebnu rezultatom 8:4 (2:0 3:2 3:2), čim seostali u trci za osvajanje 1. mesta u ovom rangu takmičenja.

Za ove tri selekcije u Mađarskoj prethodnog vikenda su nastupali: Ponjavić Andrija, Popov Novak, Milanko Danilo, Milodanović Filip, Brestovac Relja, Mandić Antonija, Benčić Mihajlo, Kuntić David, Pećerić Slaven, Temunović Vanja, Vučinić Vasilije, Penava Ognjen, Milodanović Ana, Janković Ognjen, Kukaras Luka, Popov Jovana, Bem Karlo, Kiš Matej, Penava Veljko, Đukanović Luka, Šandor David, Vučić Aleksa. Trener: Zoran Jaramazović.

U sklopu Prve B lige za seniore Prvenstva Srbije, Spartak je za vikend u Subotici odigrao dvomeč protiv Vojvodine, a obe ekipe su upisale po pobedu.

– U prvom meču Vojvodina je slavila posle preokreta rezultatom 4:2, dok smo i drugom meču uspeli da izdržimo pritisak i zabeležimo važnu pobedu 6:5. U ovim okršajima približno jednakog kvaliteta odlučivale su nijanse i koncentracija u najvažnijim momentima utakmice, i samim tim se steče utisak da je ovo najrealniji ishod, po jedna pobeda na obe strane – kaže Brestovac.

Za seniorski tim Spartaka su nastupili: Gabor Roža, Vujković Davor, Basarić Igor, Brestovac Uroš, Večić Vladimir, Koso Mikloš, Dujmović Nikola, Fazekaš Đorđe, Popović Darko, Šandor Žolt, Ladocki Čaba, Desnica Prvoslav, Fazekaš Tibor, Dakić Srđan, Ižipac Ignjatije, Skenderović Aleksandar, Kerleta Miodrag.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: