Miljenica publike u Parizu počistila je sa terena desetu igračicu planete Agnješku Radvanjsku, dopustivši joj samo tri gema, 6:2, 6:1.

Ruku na srce, Poljakinja ovog proleća nije odigrala mnogo mečeva na šljaci, tačnije rečeno, odigrala je samo jedan i to u Štutgartu gde je poražena u prvom kolu od Makarove.

Međutim, ovo svakako ne umanjuje uspeh Korne koja je ovim rezultatom izjednačila najbolji rezultat na Rolan Garosu, pošto je 2015. godine uspela takođe da dođe do četvrtog kola.

Aliz je meč dobila posle samo 83 minuta igre, a meč je obilovao brejkovima što nije ništa čudno za ženski tenis. U prvom setu od osam odigranih gemova, viđeno je čak šest brejkova..

Getty Images
Getty Images

Da sve bude još upečatljivije, Radvanjska nije osvojila nijedan svoj servis gem, pošto je miljenica domaće publike uspela da napravi brejk pri svakom servisu Poljakinje. Ovaj podatak u potpunosti opisuje tok meča i nema potrebe da se vraćamo na njega.

Korne će se u narednom kolu sastati sa sunarodnicom Karolin Garsijom koja je u maratonu savladala senzaciju turnira Su-Vei Sijeh. Njih dve do sada su odigrale jedan meč, u kojem je slavila 24. igračica planete.

Da kiša nije omela tenisere i teniserke, možda bismo imali i drugačijeg heroja i heroinu, s obzirom da je Hjeon Čung pred velikim trijumfom nad Keijem Nišikorijem. Meč je prekinut pri rezultatu 2:1 u setovima za Korejanca i 3:0 uz dva brejka prednosti 67. igrača sveta.

Takođe, Karen Kačanov nastavio je sa odličnim partijama, pošto je dobio prvi set protiv Džona Iznera, ali je tada morao da bude prekinut. Kod žena su svi mečevi koji su krenuli bili završeni, međutim ostalo je da se odigra još četiri.

Izvor i foto B92

Ostavi komentar

Translate »