Gvozdenović tvrdi da su njegove izjave izvučene iz konteksta: Srbin sam koji poštuje Albance

Gvozdenović tvrdi i demantuje – Nisam rekao da bih radio na Kosovu, već da bih morao da razmislim o tome. Uvek sam znao da odvojim politiku i sport – kaže Ivan za “Novosti”

NARUŽIŠE me mediji u Srbiji, a sporne izjave koje su podigle toliku prašinu, slučajno ili namerno, loše su interpretirane, jer su izvučene iz konteksta! Ovim rečima je uzvratio na „dobar dan“ Ivan Gvozdenović koji prvo nije želeo da daje izjave, ali je onda, za „Novosti“, zarad ljudi koji ga ne poznaju, ispričao šta je sve rekao u Albaniji.

  • Svi znaju ko sam i šta sam i zaista mi ne treba da se pravdam nikome. Ja sam Srbin pravoslavne vere, ali isto tako poštujem i Albance. Nikad nisam mešao sport i politiku, za sedam godina koliko sam u Albaniji nisam nijednim gestom nikoga uvredio. Ni Albance, ni Srbe, niti bilo koga drugog – u uvodu je rekao nekadašnji igrač Crvene zvezde.

Dva su ključna odgovora zapalila društvene mreže.

  • Nisam rekao da me je sramota kad sam gledao tuču na meču Srbija – Albanija. Rekao sam da je sa sportske strane sramota videti fudbalere dveju ekipa da se biju na terenu. Ružno i loša slika se šalje javnosti. To sam rekao. Nikakvu političku konotaciju nisam pomenuo, a koju su mi nalepili u srpskim medijima.

Što se tiče „rada na Kosovu“…

  • Pitanje je bilo hipotetičko – da li bih radio na Kosovu. Rekao sam ako bi stigla ponuda sa Kosova, da bih razmislio. Znači, nisam rekao ni „da“ ni „ne“. Ja vrlo dobro znam šta bih uradio. Međutim, profesionalni sam trener, nikad se ne zna gde će vas put odvesti i zato treba biti veoma oprezan u davanju izjava – dodaje Gvozdenović.

NIKAD RUŽNA REČ
NEKADAŠNjI reprezentativac Jugoslavije kaže da nikad neće mešati politiku i sport:
– Uvek sam znao da odvojim te stvari, pogotovo kad su ti međuetnički odnosi u pitanju. Tako je bilo sedam godina, ostaće tako i ubuduće. Zato i imam prijatelje svuda po svetu. Živim i radim u Tirani, nikad nisam rekao nijednu ružnu reč ni za Albance ni za Srbe, niti ću.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: