GREJAČI KLUPE Zvezdini lideri nestali u Evropi!

U Srbiji su bili najbolji igrači, u inostranstvu nikako da se izbore za mesto pod suncem. Marko Grujić, Aleksandar Katai i Luis Ibanjez su češće na tribinama nego u igri.

Grujić je svoj kvalitet naplatio još prošle zime, dok su Katai i Ibanjez to uradili osam meseci kasnije. Doneli su zaradu i sebi i klubu, ali još uvek nemaju bitnu ulogu u timu. I taj podatak govori mnogo toga.

Prvi i osnovni zaključak je da odlične igre u Superligi nisu merilo, te da se na osnovu njih ne može računati na sigurno mesto u postavi nekog evropskog tima. Ali, da li je negde nekom mesto zagarantovano? To su na koži najbolje osetili bivši zvezdaši.

Katai je tim iz Ljutice Bogdana napustio sa oreolom najboljeg strelca domaćeg takmičenja i ključnog igrača crveno-belih. Ipak, to očigledno nije bila garancija za poziciju startera u Alavesu. Lucidni napadač je solidno počeo misiju u Španiji, ali je trenutno daleko od prvog tima. Više mečeve gleda sa tribina, nego što u njima učestvuje.

Marko Grujić

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS SrbijaMarko Grujić

Sičnu sudbinu u Liverpulu ima i Marko Grujić. Doduše, mladom reprezentativcu problem zadaju povrede, ali i strahovita konkurencija u timu sa “Enfilda”. Stoga nije bilo ni realno očekivati da će već na startu imati veliku ulogu. No, sigurno se i on nadao većoj minutaži u redovima crvenih. Šansu dobija na kašičicu, odlično je koristi u mečevima Liga kupa, a sjajno je igrao i na prijateljskim utakmicama. U svakom slučaju, njegovo vreme tek dolazi. Gruja tek treba da opravda šest miliona koje je Liverpul uložio u njega.

Luis Ibanjez

Foto: A. Dimitrijević / RAS SrbijaLuis Ibanjez

Luis Ibanjez je tek posebna priča! Argentinac je bio jedan od lidera Zvezde, ređao je golove, asistencije, frenetičnom borbenošću je dizao atmosferu. A sada? Trenutno ga nigde nema. Prelaskom u Trabzon kao da nije više onaj stari Ibanjez koji grize i bori se za svaku loptu. Ni on, kao ni Katai i Grujić, nije našao mesto pod suncem. Dobija sve manje šansi, pa je odigrao samo osam mečeva za četiri meseca.

Standardan samo Rajković

Od igrača koji su Crvenu zvezdu napustili u prethodnih godinu i po dana, jedino Predrag Rajković ima mesto u startnoj postavi Makabija iz Tel Aviva. Za razliku od njega, Vukašin Jovanović nikako da se dokopa prvog tima Zenita.

Statistika:

Luis Ibanjez

TRABZON

Mečeva: 8

Golova: –

Asistencija: –

CRVENA ZVEZDA

Mečeva: 37

Golova: 11

Asistencija: 15

Marko Grujić

LIVERPUL

Mečeva: 5

Golova: –

Asistencija: 1

CRVENA ZVEZDA

Mečeva: 40

Golova: 6

Asistencija: 7

Aleksandar Katai

ALAVES

Mečeva: 7

Golova: –

Asistencija: 2

CRVENA ZVEZDA

Mečeva: 68

Golova: 31

Asistencija: 15

(Milan Zarić)

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: