„Građevinari“ u Turskoj: Da sačuvamo klub u eliti!

Kako se „građevinari“ spremaju za nastavak sezone * Superligaš sa Banjice stigao je u turski Beleg, gde se prvi put priprema, za razliku od prethodnih godina kada je boravio u drugom delu antalijske obale, u Lari

Okupljanje i prvi trening fudbalera Rada, na stadionu Kralj Petar I Karadjordjevic. Trener SLADJAN NIKOLIC
Beograd, 09.01.2018.

„Velika zahvalnost ljudima iz uprave kluba koji su nam omogućili izuzetne uslove za pripreme. Svesni prioritetnog zadatka da sačuvamo Rad u eliti, svakom treningu i utakmici pristupamo sa maksimalnom ozbiljnošću i jasno definisanim zadacima svakog pojedinca koji se od njega očekuju. Zadovoljan sam zdravstvenim biltenom igrača, jer nema rekovalescenata i primetan je voljni momenat kod svih selektiranih fudbalera“, započinje razgovor strateg ekipe Rada, Slađan Nikolić.

„Građevinari“ će biti smešteni u okviru hotelskog kompleksa „Papijon“ (francuski prevod –Leptir), koji svojom lepotom i sadržajima omogućuje sve potrebno za realizaciju zadataka koji je definisao stručni štab.

Pre podne se radilo u teretani na vežbama snage po direktivi Nikolićevog asistenta, Dejana Rusmira, a onda su dva treninga odrađena na terenu u okviru hotelskog kompleksa po izuzetno lepom i prijatnom vremenu.

Takmičarski duh je iniciran igrom na dva gola, a trijumfovali su igrači koji su nosili zelene markere, a satisfakcija pobednicinma je bila nošenje na leđima od strane gubitnika.

Spremamo se i za prvu testnu proveru u Turskoj koja je zakazana za sredu, poslednjeg dana januara. Rival će nam biti mađarski prvoligaš – Haladaš, koji ove godine slavi čitav vek postojanja. Obično rezultat u pripremnim utakmicama nije od posebne važnosti, ali moja fudbalska filozofija je da svaki meč bez obzira na karakter susreta mora imati za cilj i rezultat, što nam je važno da se i psihološki i mentalno spremimo za prvenstvene izazove na proleće“, smatra šef struke tima sa Banjice, Slađan Nikolić.

Ekipa Rada će pored Haladaša, imati još pet provera u Antaliji. Drugog februara, rival izabranicima Slađana Nikolića će biti Baltika, a dan kasnije litvanski Stumbras. Za 7. februar je zakazan duel sa beloruskim Dinamom Brest, a završni meč je zakazan dan pred polazak za Beograd, 10. februara protiv budimpeštanskog MTK. Još se traži rival za 9. februar, ali je već sada jasno da će banjički superligaš imati punu mogućnost da testira svoje aktuelne potencijale tima i spremi se u potpunosti za izuzetno zahtevan zadatak u drugom delu sezone.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: