Grad Kragujevac ugostio Kragujevčanku Jelenu Milovanović Bruks, kapitena ženske košarkaške reprezentacije Srbije

Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport Kragujevca organizovao je prijem za Jelenu Milovanović Bruks, kapitena ženske košarkaške reprezentacije Srbije i Jeleninog brata Nenada Milovanovića trenera Ženskog košarkaškog kluba „Radnički“.

Uoči priprema koje za Jelenu počinju već u nedelju, povod za susret bila je i želja da se razgovara o košarci u Kragujevcu, uslovima za trening, ali i savet više iz prve ruke, kako da se pomogne ŽKK „Radnički,“ čiji je Jelena zvanični promoter.

Povod za prijem je ne samo zahvalnost za podršku koju Jelena prisustvom na utakmicama daje SPD „Radnički“ već i to što je ona eklatantan uzor kako bi trebalo da se ophodi naš podmladak, kazao je Predrag Stevović. Devojčice koje su u „Radničkom“ imaju dobre uslove i nadam se da će Jelenin brat Nenad kao trener voditi klub u najboljem mogućem smeru. Mi smo kao grad tu da sve to podržimo, a ne samo da aplaudiramo. Susret sa uspešnim sportistima, kazao je Stevović, biće moja praksa za razmenu iskustava, ali i poruka da su vrata uvek otvorena i da je Kragujevac uvek tu za sve koji svoju karijeru grade van zemlje.

Iako je Jelena rano otišla iz Kragujevca nikada nije izgubila vezu sa rodnim gradom, tako da i pored brojnih profesionalnih obaveza iskoristi svaku priliku da dođe u Kragujevac. Ljubav prema košarci Jelena i Nenad nasledili su od mame koja je bila uspešna i poznata na terenima stare Jugoslavije.

Nažalost dugo nije bila u Kragujevcu, kaže Jelena i dodaje, da se uvek raduje pozivu jer su ovakvi susreti za nju velika čast. Pripreme počinju već u nedelju, a u subotu 6. februara reprezentacija Srbije igra protiv Litvanije. Izborili smo prolaz na Evropsko prvenstvo tako da utakmica nije od rezultatskog značaja. Veći značaj ima za ekipu, da se okupimo i da pravimo plan za leto koje će biti teško ove godine.

Na pitanje Predraga Stevovića kada planira da se vrati u Kragujevac, Jelena kaže da ima želju da poslednju sezonu u karijeri odigra u Kragujevcu. S obzirom na to da je suprug američki državljanin, u ovom trenutku ne zna gde će put da ih odvede. Ali, nije isključeno – poručila je Jelena Milovanović Bruks.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: