Goran Đorović: Prioritet je spremanje igrača za A reprezentaciju

Novi selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Goran Đorović rekao je da je prioritet spremanje igrača iz te selekcije za A tim.

„Cilj je da mlade igrače spremimo za A tim, ove mlade ljude koji će biti oslonac reprezentacije u budućnosti. Smatram da ova generacija ima izuzetan kvalitet“, rekao je Đorović na promociji u Beogradu.

Đorović, koji je na klupi zamenio Nenada Lalatovića, naveo je da je svestan da se neuspeh ne prašta.

„Pritisak je uvek prisutan. Pokušaćemo da nateramo igrače da shvate da je pritisak deo njihove profesionalne obaveze“, kazao je Đorović.

On je istakao da poštuje sve rivale i da je prvi takmičarski cilj plasman na Evropsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Italiji i San Marinu.

Đorović će na klupi mlade reprezentacije debitovati 1. septembra u duelu sa Gibraltarom na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Utakmica će se igrati 1. septembra od 18 časova u Jagodini, a ulaz će biti besplatan.

„Nikada ne volim da pričam unapred. Cilj jeste plasman na Evropsko prvenstvo, ali najvažnija je utakmica sa Gibraltarom, pošto je svaka sledeća najvažnija. Ja ću i igračima reći da razmišljamo korak po korak. Svaka utakmica je važna, nikoga ne smemo da potcenimo. Ima vremena, sve treba da ide svojim tokom. Grupa je jaka, svaka reprezentacija ima moje puno poštovanje“, naveo je novi selektor.

On je pozvao 24 igrača za prvo okupljanje, a rekao je da će ubuduće još njih dobijati poziv.

„Ima mnogo talentovanih igrača koje bih pozvao da mogu više njih da izaberem. Neki novi će sigurno biti pozivani u narednom periodu“, rekao je Đorović.

Đorović će do kraja nedelje odlučiti ko će uz njega biti deo stručnog štaba mlade selekcije. On će nastaviti da obavlja posao pomoćnika selektora A reprezentacije Slavoljuba Muslina.

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Goran Bunjevčević rekao je da je potrebno da se velika imena vrate i da je Đorović idealno rešenje.

„Smatram da je FSS doneo fenomenalnu odluku, Đorović je sjajno rešenje za put mladih reprezentativaca ka A timu, nešto najbolje što smo mogli da odaberemo i on je čovek u koga želimo da ulažemo“, rekao je Bunjevčević.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: