Zbog tragedije neodržan meč – postao “Meč zahvalnosti” – Fudbaleri Čapekoensea pobedili su Atletiko Nasional 2:1 u prvoj utakmici Superkupa Južne Amerike, koja je protekla u obeležavanju avionske nesreće brazilskog kluba baš na putu ka Medeljinu protiv istog rivala.

Duel najavljen kao “Meč zahvalnosti” zaustavljen je u 71. minutu, identičnom broju poginulih u padu aviona, a potom su navijači na celom stadionu aplaudirali 60 sekundi.

Foto: Tanjug/AP

Utakmica je protekla u prijateljskoj atmosferi, čak su domaće pristalice pozdravile izjednačujući gol gostujućeg fudbalera Maknelija Toresa u 59, dok za Šapekoense pogađali Reinaldo u 24. iz penala i Luiz Otavio u 74. minutu, koji je emotivno proslavio gol, uz pogled ka nebu, koji je posvetio nastradalim fudbalerima.

Foto: Tanjug/AP

Revanš je na programu 10. maja u Medeljinu. Podsetimo, Atletiko Nasional je posle nesreće podneo zahtev da se Šapekoenseu dodeli trofej Sudamerikana, što je na kraju prihvaćeno.

Po završetku meča organizovan je pomen na nastradale članove u avionskoj nesreći, sa video bima je pušten snimak u znak zahvalnosti svima koji su ovaj klub doveli do mogućnosti da igra za finale, ali više nisu među živima.

Foto: Tanjug/AP

Pušen je takođe i vatromet, kao i muzika sa razglasa, dok su svetla reflektora bila isključena, a umesto njih je upaljeno na desetine hiljada mobilnih telefona.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Izvor i foto Telegraf

Ostavi komentar

Translate »