LUKA JOVIĆ Foto:TanjugLUKA JOVIĆ Foto:Tanjug

Nisu sigurno u srpskoj reprezentaciji razmišljali o finansijskom efektu meča protiv Slovenije tokom utakmice, ali će osvojeni bod dodatno podebljati račun u FSS-u.

Bila je Srbija u gotovo bezizlaznoj poziciji u finišu meča protiv Slovenije, činilo se da će ostati na nuli što se tiče bodovnog salda, ali je u petom minutu nadoknade pogodio Luka Jović za izjednačenje.

Taj bod ostavio je nadu Srbiji da pobedom protiv Danske u poslednjem kolu može do osmine finala, ali je značio i u finansijskom smislu.

Sa plasman je Orlovima doneo 9,25 miliona evra, a taj iznos uvećan je za još pola milion evra, koliko donosi bod na EP. Svaka pobeda donosi duplo više, milion evra.

U slučaju plasmana u osminu finala Evropskog prvenstva svaka reprezentacija biće nagrađena sa još dodatnih 1,5 miliona evra. Kako se takmičenje bliži kraju, nagrade će biti sve veće, četvrtfinale donosi još 2,5 miliona, polufinale četiri miliona, finalista pet miliona, a osvajač titule čak osam miliona evra.

Ako bi se dogodilo da neka od reprezentacija osvoji Evropsko prvenstvo, a da je prethodno u grupi osvojila maksimalnih devet bodova, stigla bi i do maksimalnog bonusa, od ukupno 28,25 miliona evra.

Sport.org.rs/Sportklub/M.A/N.A

Ostavi komentar

Translate »