Poljski ski-skakač David Kubacki pobedio je na takmičenju u Garmiš-Partenkirhenu, drugoj stanici novogodišnje turneje Četiri skakaonice. Kubacki je fantastičnim skokom u drugoj seriji oborio rekord legendarne skakaonice i iza sebe ostavio Halvora Egnera Graneruda i Pjotra Žilu.

Kubacki je posle 139 metara u prvoj seriji, skočio čak 144 u drugoj, čime je oborio rekord Garmiš-Partenkirhena, koji je do sada držao Simon Aman. Kubacki je oborio rekord skakaonice u Garmiš-Partenkirhenu.

Poljak je na nezvaničnim treninzima već ostvario ovu dužinu, potom imao najduži skok i u premijernoj seriji, ali je odlučujuće dočekao na drugoj poziciji zbog većeg broja poena koje je imao Granerud.

Norvežanin je imao priliku da ga pretekne, ali je bio mnogo slabiji posle pauze i skraćivanja zaletišta, pa je Kubacki ostvario najveći uspeh u karijeri, a došao do pete pobede u karijeri.

Slede spomenuti Granerud (137 i 136 metara) i Pjotr Žila (129,5 i 137 metara), pa Kamil Stoh, Karl Gajger, dok prvih deset kompletiraju Ašenvald, Kobajaši, Ajzenbihler, Forfang i Stekala.

Gajger je ostvario trijumf na startu takmičenja u Oberstdorfu, ali je sada podbacio i dozvolio promene na tabeli turneje Četiri skakaonice, nakon dve stanice. Prvi je Granerud sa 555 bodova, četiri manje ima Nemac, Stoh je na 548,3, dok je Kubacki sleteo na četvrtu poziciju sa 546,4.Generalni plasman turneje Četiri skakaonice.

Odmah po završetku takmičenja, najbolji skakači današnjice putuju u Austriju, gde će biti održane preostale dve stanice.

Sledeća je na programu tokom vikenda u Insbruku – u subotu su kvalifikacije, dok je u nedelju takmičenje, a 5. i 6. januara će, uz vatromet, biti organizovana završnica u Bišoshofenu.

Ostavi komentar

Translate »