Gak: Fajnalfor velika pobeda Beograda

Gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak rekao je da je dobijanje organizacije fajnalfora košarkaške Evrolige 2018. godine velika pobeda Beograda.

„Ideja da se u Beogradu organizuje završni turnir Evrolige postoji već 10 godina, to jest od završetka izgradnje Beogradske arene, a evo deceniju i dve godine kasnije taj san će se konačno i ostvariti“, rekao je Gak, prenosi Beoinfo.

On je istakao da je konkurencija za domaćinstvo bila vrlo jaka, jer je srpska prestonica naspram sebe imala Pariz, Istanbul i Moskvu.

„Sama činjenica da smo ispred tih gradova predstavlja veliko priznanje. U pitanju je najveće klupsko takmičenje posle fudbalske Lige šampiona i zaista smatram da smo uradili veliku stvar. Potrudićemo se da u naredne dve godine promovišemo Beograd i Srbiju na najbolji način, a kruna svega će biti pomenuti završni vikend najjačeg košarkaškog klupskog takmičenja“, rekao je Gak.

Gak je podsetio da u grad u kome se održava fajnalfor ne dolaze samo navijači koji imaju karte, već i mnogo onih koji žele da osete celu atmosferu, zbog čega će korist imati svi.

„Primera radi, u Berlinu, gde je organizovan poslednji fajnalfor, kroz fan zonu je prošlo čak milion ljudi, što je fenomenalno“, rekao je gradski sekretar i izrazio nadu da se će neki od srpskih klubova naći u konkurenciji za osvajanje titule.

Čelnici Evrolige i gradonačelnik Beograda Siniša Mali traba da ozvaniče dogovor o domaćinstvu fajnalfora 2018. sredinom naredne sedmice.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: