Futsal reprezentacija Srbije od četvrtka u borbi za plasman na EP

Za plasman od četvrtka – Poljska, Španija i Moldavija. Tri rivala, baš tim redom, stoje na putu futsal reprezentaciji ka šampionatu Evrope u Sloveniji 2018. godine

POLjSKA, Španija i Moldavija. Tri rivala, baš tim redom, stoje na putu futsal reprezentaciji ka EP u Sloveniji 2018, gde bi Srbija, ukoliko prođe kvalifikacioni filter, trebalo da napadne čak i bolji plasman od sjajnog četvrtog mesta u Beogradu.

Da bi se to dogodilo, izabranici Gorana Ivančića bi na turniru koji u četvrtak počinje u Poljskoj trebalo da izbore prvo mesto, dok drugo donosi dva baraž-duela u septembru. Prvi rival je domaćin Poljska, samo 17 sati kasnije naspram Perića i drugova će se naći favorizovani Španci, dok u poslednjem kolu sledi duel sa, na papiru najslabijim rivalom, Moldavijom.

  • Atmosfera u ekipi je sjajna, iako smo imali mnogo nevolja s povredama. Problem je što ćemo imati jako malo vremena između utakmica sa Poljskom i Španijom, ali verujem u kvalitet našeg tima i očekujem da prvenstveno stariji igrači „povuku“ – istakao je selektor Goran Ivančić.

Koordinator za futsal pri FSS Bojan Pavićević priznaje da ga „drma“ trema.

  • Ne znam da li je bila veća tenzija kada sam bio igrač ili sada. Idemo minimum po drugo mesto, a znam da možemo da igramo i protiv Španije. Uz malo sreće, daleko ćemo dogurati.

EKONOMAC NA PAZOVU
Brifing sa reprezentativcima iskorišćen je za žrebanje polufinala Kupa Srbije u futsalu. Odlučeno je da 19. aprila Ekonomac u Kragujevcu dočeka Novu Pazovu, dok će se u Beogradu istog dana za finale boriti FON i Novi Pazar.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: