Selektor Srbije očekuje tešku i „veoma zahtevnu“ utakmicu protiv Kazahstana, a igrači žele revanš za poraz iz 2016.


Kompletna srpska ekspedicija na Evropskom prvenstvu u Ljubljani bila je u subotu uveče na tribinama dvorane „Stožice“.

Selektor Goran Ivančić, njegovi saradnici i igrači, zajedno su ispratili utakmicu Slovenija – Italija, od čijeg ishoda je zavisilo da li će se „orlovi“ plasirati u četvrtfinale i sa kojeg mesta u grupi A.

Posle pobede domaćina od 2:1, reprezentacija Srbije zauzela je drugo mesto i u četvrtfinalu će se sastati sa pobednikom grupe B, a to je Kazahstan.

„Veoma nervozna i napeta utakmica. Italijani su bili mnogo slabiji nego što smo očekivali, a Slovenci su u drugom poluvremenu pokazali da su ozbiljan tim. Srećni smo što smo zasluženo u četvrtfinalu, gde nam je i mesto, a sada nas očekuje težak susret sa Kazahstanom. Biće to taktički i fizički veoma zahtevna utakmica“, rekao je selektor Ivančić.

Strelac golova protiv Slovenije i Italije, Dragan Tomić, nije krio zadovoljstvo.

„Presrećni smo zbog plasmana u četvrtfinale. Čestitamo Slovencima na velikoj pobedi i fer igri, drago nam je da su prošli oni pre Italije. Spremićemo se dobro za Kazahstan. Želimo da im se revanširamo za poraz sa prošlog EP, u borbi za bronzu“, osvrnuo se Tomić na okršaj u Beogradskoj areni pre dve godine, završen rezultatom 2:5.

Kazahstan je na ovom turniru pobedio Poljsku 5:1, a onda odigrao sa Rusijom 1:1, koliko mu je i bilo potrebno da osvoji grupu.

Četvrtfinala su na programu u ponedeljak od 18 i 21 čas, a za očekivati je da „orlovi“ igraju u prvom terminu.

Ostavi komentar

Translate »