Fudbalski sudija Miroslav Radoman: Lopta je celim obimom prešla gol liniju!

Utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu između Srbije i Portugala i dalje je u centru pažnje svetske sportske javnosti. Pre svega zbog nepriznatog gola Kristijana Ronalda.

Nekadašnji fudbalski sudija Miroslav Radoman izjavio je da je, prema njegovom mišljenju, lopta celim obimom prešla gol liniju. Radoman je rekao i da je otišao sa mesta predsednika Sudijske komisije jer „nije želeo da bude poltron“.

– Imamo sudije koje sude sa VAR sistemom u Evropi, ali sudije kod FIFA ne sude sa VAR sistemom. Kada ih dovedete u ovakvu jednu situaciju gde na utakmici Srbije i Portugala imate samo tri odnosno četiri sudije, menja se kompletna filozofija suđenja – sudija imaju jednu obavezu da se kreće kad ih je četvoro ili kad imaju VAR pa im se dojavljuju situacije“, objasnio je nekadašnji sudija i dodao da  je u konkretnom slučaju na utakmici Srbija – Portugal prevashodno pogrešio pomoćni sudija.

Prema njegovim rečima, dužnost pomoćnog sudije je da u momentu prelaska lopte poprečne linije u gol bude u liniji i da signalizira da li je gol.

– Pozicija glavnog sudije je bila takva da on nije mogao da uoči to sve i mislim da je njegova greška manja“, ocenio je Radoman.Kako je naveo apsurd je da u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, jednog od najvažnijih takmičenja, nema VAR sistema, a obrazloženje zašto se ne koristi ocenio je kao „nebulozu“.

Nekadašnji sudija je podsetio da je bilo slučajeva kad je reprezentacija Srbije bila oštećena i da se to na kraju „izbalansira“.

„Budeš oštećen pa se žališ… to tako ide. Fudbal je igra u kojoj ne možete predvideti takve situacije“, rekao je Radoman i ocenio da je sudija izvinjenjem nakon utakmice pokušao da ublaži pritisak Portugala.

Govoreći o postupku Ronalda, koji je bacio kapitensku traku i napustio teren nakon što mu nije priznat gol, Radoman je rekao da je igrač Portugala „zaslužio“ još jedan žuti karton ili crveni zbog toga.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: