Takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije počeće za vikend, pošto Sud za sportsku arbitražu (CAS) nije uveo privremene mere, posle žalbe Kolubare na izbacivanje iz lige. Ovakva presuda Suda u Lozani znači da je Fudbalski savez Srbije (FSS) uspeo u nameri da Kolubaru izbaci iz Superlige zbog toga što je dokazano namestila utakmicu sa subotičkim Spartakom prošle sezone.

FSS je zbog toga oduzeo devet bodova Kolubari, ali je CAS delimično uvažio žalbu Lazarevčana i kaznu smanjio na šest bodova.

Ta tri boda su pravila razliku između direktnog ispadanja u Prvu ligu Srbije i učešća u baražu. Kolubara je direktno ispala, a Radnik je u baražu sačuvao superligaški status. Da je Kolubara inicijalno kažnjena sa šest, a ne devet bodova, onda bi ona igrala baraž, a Surduličani bi išli u niži rang.

Zbog toga se Kolubara obratila CAS, ali na kraju nije uspela da opstane u eliti pošto joj Komisija za licenciranje FSS nije dala dozvolu da se takmiči u Superligi. Komisija je ustanovila da je Kolubara falsifikovala podatke o generalnom sekretaru, a klub je kažnjen i zbog manjka od 90 stolica na stadionu od potrebnih 2.000.

Kolubara je zbog toga od CAS tražila uvođenje privremenih mera i da se ponovi žreb za kalendar takmičenja, ali „ta ideja nije prošla”.

„Sada je saga završena: Kolubara je nameštala i zato je kažnjena, a Superliga počinje u subotu”.

Kako se navodi na sajtu takmičenja, Superliga počinje u subotu od 18.55, kada će u Beogradu igrati Čukarički i Radnički Niš, a u Subotici Spartak – IMT.

U subotu od 21 čas igraju TSC – Partizan i Voždovac – Javor.

Za nedelju od 18.55 predviđeni su dueli Napredak – Železničar i Novi Pazar – Radnički 1923, dok od 20 časova u Beogradu počinje duel Crvene zvezde i Vojvodine.

Poslednja utakmica prvog kola igra se u ponedeljak od 19 časova između Mladosti i Radnika.

Ostavi komentar

Translate »