Fudbalerima Crvene zvezde prijao Kipar, nastavljaju pripreme u Turskoj

Prezadovoljan sam urađenim, a pre svega time što su svi igrači, sem Petrovića, koji je imao upalu tetive, odradili sve treninge, rekao je Dejan Stanković, trener „crveno-belih”. – Strahinja Eraković: Treninzi su jedno, radujem se kontrolnim mečevima

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković izjavio je da je zadovoljan svim urađenim na prvom delu priprema na Kipru.

„Želim da se zahvalim klubu na tome što su nam obezbedili da u miru, po lepom vremenu, odradimo jak deo priprema koji će nam u budućnosti mnogo značiti. Prezadovoljan sam urađenim, i pre svega time što su svi igrači, sem Petrovića, koji je imao upalu tetive, odradili sve treninge”, rekao je Stanković za klupski sajt. „Kad uporedim ovo sa Kiprom od pre godinu dana, mislim da smo mnogo napredovali i da je to veoma vidljivo”

Glavnokomandujući „crveno-belih” sa klupe je istakao da je zadovoljan činjenicom da je Aleksandar Katai počeo da trenira.

„Na naše veliko zadovoljstvo, on je počeo individualno da radi. Ide u Tursku i proći će drugi deo priprema sa nama. Što se tiče spiska putnika, niko neće otpasti u tom smislu, svi zdravi igrači će putovati”.

Trener Zvezde imao je samo reči hvale za novajlije koje po prvi put prolaze pripreme sa klubom:

„Bakajoko se sjajno uklopio u grupu. Ima veliku pomoć od Sanoga i Bena koji pričaju francuski. Radimo na igri, na uigravanju, ali njegovi kvaliteti za mene nisu upitni. Odadu vidim isključivo u veznom redu i on samo treba da nastavi da radi i trenira kao sad, i zaista je budućnost Crvene zvezde. On i Stanković su ozbiljno pojačali konkurenciju u veznom redu. Ako bude interesantan igrač na tržištu za Crvenu zvezdu dovešćemo ga, ako ne, mislim da možemo u ovom sastavu da nastavimo dalje”.

Osvrnuo se Stanković i na dešavanja u Milanu, koji je Zvezdin protivnik u okviru šesnaestine finala Lige Evrope.

„Vidim da rade na dovođenju igrača, pominje se Mandžukić koji je u godinama, ali je svakako fizički spreman. Videćemo kako će se uklopiti u njihovu igru, da li je došao kao starter ili rezerva Ibrahimoviću, ali imamo vremena do tada”, zaključio je Stanković.

Igrač Strahinja Eraković rekao je da se raduje predstojećim utakmicama na pripremama u Turskoj.

„Na Kipru smo odradili sjajan posao. Posebno težak je bio trening u subotu gde smo imali test izdržljivosti i zaista smo uložili mnogo napora da ga odradimo kako treba. Jednostavno mora da se nađe energije da se odradi sve ono što stručni štab zahteva. Ipak, čim znamo da je trening koji sledi sa loptom, odmah nam bude lakše”, rekao je Eraković za klupski sajt.

„Crveno-beli” su prekjuče završili prvi deo priprema na Kipru, a sutra putuju u Tursku gde će odraditi drugi deo zimskih priprema.

„Treninzi su jedno, ali utakmice su najvažnije, jer su one najbolje za uigravanje. Imaćemo nekoliko provera u Turskoj i zaista se radujem tome”, rekao je Eraković.

Eraković je naveo i da smatra da je mnogo napredovao tokom jeseni.

„Značile su mi utakmice koje sam imao tokom prvog dela sezone. Mnogo sam napredovao, osećam se dosta iskusnije. Kad se setim da sam i pre tri godine bio na Kipru, zaista sam danas poprilično bolji igrač”, rekao je on.

Zvezda će sezonu nastaviti 6. februara utakmicom Super lige Srbije, dok su dueli sa Milanom u Ligi Evropa zakazani za 18. i 25. istog meseca.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: