Fudbaleri Srbije igraju protiv Dominikanske Republike (22.00, RTS1)

Fudbalska reprezenatcija Srbije igra prijateljski meč protiv Dominikanske Republike u Santo Domingu. Susret počinje u 22.00 časa, prenos je na RTS1.

Seniorski tim sastavljen od igrača iz domaće Superlige, izuzev Ranka Veselinovića iz Vankuvera, na američkoj turneji vodi selektor mlade reprezentacije Ilija Stolica.

Reprezentativci Srbije su u subotu odradili prvi trening u Santo Domingu, tako da su imali dovoljno vremena da se aklimatizuju i što spemnije uđu u ovaj duel.

„Dočekani smo ovde sa velikim respektom, našu utakmicu predstavljaju sa velikim poštovanjem i uvažavanjem. Posebno ističu da je ovo za njih istorijska utakmica, jer nemaju prilike da ugoste evropsku selekciju – rekao je Ilija Stolica, selektor mlade selekcije koji za ovu priliku vodi selekciju Srbije.

„Imaćemo maksimalno ozbiljan pristup, bez obzira što nam se igrači nalaze na sredini pripremnog perioda. Morali smo takođe da promenimo vremensku zonu i klimu. Ovde smo četiri dana, verujem da ćemo pokazati da smo se adaptirali.“

Stručni štab je upoznao igrače sa kvalitetom domaće selekcije…

„Više smo ipak fokusirani na nas, kako mi hoćemo da radimo i funkcionišemo. Moram da naglasim da sam prezadovoljan odnosom i pristupom igrača prema obavezama, lako su prihvatili sve zahteve. Domaćin je nedavno igrao sa Portorikom (0:1), imaju nekoliko zanimljivih igrača koji nastupaju u Evropi. Kvalitet je na našoj strani, očekujem da nametnemo svoju ideju u igri“, zaključio je Stolica, nakon poslednjeg treninga.

Drugi susret na turneji Srbija će odigrati 28. januara protiv Paname, nakon što je otkazna utakmica sa SAD, jer srpski fudbaleri nisu dobili američke vize.

Duel između Srbijei Dominikanske republike igra se od 22.00.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: