Fudbaleri Širokog Brijega sa 18 pozitivnih na koronu odigrali utakmicu protiv Sarajeva?!

Fudbalski klub Široki Brijeg u ponedeljak je na zvaničnim stranicama kluba objavio da je čak 18 fudbalera tog tima zaraženo virusom korona, a za vikend su bili primorani da igraju prvenstveni meč protiv Sarajeva.

Široki Brijeg je za vikend igrao derbi protiv Sarajeva i poražen je rezultatom 2:0, a u ekipi je bilo svega 13 igrača. Široki je tražio od Fudbalskog saveza BIH da hitno odloži utakmicu jer korona ušla u ekipu, ali njihov zahtev je odbijen.

Na kraju se ispostavilo da je protiv Sarajeva igralo čak šest fudbalera koji su bili zaraženi virusom, što znači da su sada ugroženi i igrači Sarajeva.

Uz onih 12 igrača koji su osećali simptome i koji su na vreme stavljeni u izolaiju, današnje testiranje potvrdilo je da je još jedan član stručnog štaba i čak šest igrača NK Široki Brijeg, koji su nastupali u derbiju 11. kola Premijer lige BIH protiv FK Sarajevo na Koševu, pozitivno na koronavirus„, navodi se u saopštenu ovog kluba.

Iz Širokog tvrde da su pre utakmice obavestili protivničku ekipu i Fudbalski savez BIH o situaciji u kojoj se nalaze, ali oni su odbili da se utakmica odloži.

Plašili smo se ovakvog epiloga, a on nije pitanje samo NK Široki Brijeg, nego svih nas. U pitanju je zdravlje i zaštita života, kako naših igrača, tako i suparničkih, sudija i svih ostalih koji učestvuju u organizaciji utakmica“ navode iz kluba i dodaju:

NK Široki trenutno ima samo šest igrača iz seniorske ekipe na raspolaganju za treninge i utakmice koje slede Zvanično ćemo zahtevti da se naredni mečevi odlože, u nadi da će nadležni napokon „progledati“ – u interesu fudbala i zdravlja igrača. Moramo ozbiljno pristupiti ovom problemu i videti kuda nas sve ovo vodi. Danas NK Široki, a sutra možda već neko drugi…“ objavio je Široki Brijeg.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: