Nebojša Ivković u razgovoru za MONDO objasnio zašto će „orlovi“ i u Kardifu biti bez organizovane podrške navijača, ali i otkrio šta FSS planira po tom pitanju u budućnosti.

Poučeni negativnim iskustvom iz prošlosti, u Fudbalskom savezu Srbije već godinama unazad odlučuju da ne uzimaju ulaznice koje im nude domaćini kada naša reprezentacija gostuje.

Kako su „orlovi“ igrali u prethodnih nekoliko kvalifikacionih ciklusa, to i nije bilo toliko primetno, jer ih je malo ko gledao kod kuće, a kamoli u gostima.

Dobar start u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, međutim, ponovo je privukao pažnju javnosti na naše najbolje fudbalere. Ako bi u petak u Velsu ostvarili pobedu, treću uzastopnu, a onda i u Gruziji u martu, nema sumnje da bi ekipu Slavoljuba Muslina u junu u Beogradu dočekale pune tribine protiv Velšana.

O tome, ipak, kada dođe vreme… Sada je aktuelno gostovanje naše reprezentacije u Kardifu (subota, 20.45), na kojem će igrači ponovo biti bez podrške navijača. Barem one organizovane, jer je FSS odbio ponuđenih 500 ulaznica.

„Tačno je da nisu trebovane karte za utakmicu u Velsu. FSS to ne radi već nekoliko godina. Poznato je da smo imali probleme sa navijačima, posebno na gostujućim stadionima i otuda takva odluka. Što se tiče utakmice sa Velsom, tu dodatan problem predstavljaju vize, jer može da se desi da neko trebuje ulaznice, a ne dobije vizu i onda otkaže, pa nastaje komplikacija“, objasnio je za MONDO generalni sekretar nacionalne „kuće fudbala“, Nebojša Ivković i zatim nam otkrio šta FSS planira po tom pitanju:

„To je jedna od važnih tema i od iduće godine imaćemo posebnu strategiju po pitanju navijača. Ideja je da se ulaznice kupuju kao za evropska prvenstva: jedan čovek – jedna karta. Želja nam je da imamo podršku i na gostujućim terenima, ali na jedan normalan i pristojan način. Potrudićemo se da to rešimo u idućoj godini“.

Aktuelna tema u Velikoj Britaniji uoči utakmice Vels – Srbija je i odluka FIFA da zabrani fudbalerima nošenje papirnatog makovog cveta, kojim se obeležava Dan primirja (11. novembar) posvećen žrtvama ratova.

Iz FS Engleske i Škotske najavili su da neće poštovati zabranu u međusobnom duelu, koji njihove reprezentacije igraju u subotu, dok su Velšani i dalje neodlučni. Pojedini tamošnji mediji pisali su da će odluku doneti selektor Kris Kolmen, ali i da će biti upitan naš Savez.

„To je sve na UEFA, pod čijim nadzorom su evropske kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Ako im oni dozvole, pa nas pitaju da li i mi pristajemo, razmotrićemo, ali trenutno to pitanje nema veze sa nama“, rekao nam je Ivković.

Izvor

Ostavi komentar

Translate »