BEOGRAD – Fudbalski savez Srbije (FSS) donirao je danas teren sa veštačkom travom Bežaniji, što je ukupno 12. širom zemlje i na taj način ispunio svoj deo dogovora, dok se još čeka da plan ispuni MInistarstvo omladine i sporta (MOS).

Predsednik FSS Slaviša Kokeza istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što je posle Lučana, Jagodine, Bačke Palanke, Čacka, veštacki teren stigao na Bežaniju jer je vezan za taj kraj, gde je i živeo dve decenije.

„Moram da naglasim da je inicijativa da Bežanija dobije ovakav jedan teren, potekla od naše legende Save Miloševića i bivšeg generalnog sekretara Zorana Lakovića, koji je danas treći čovek UEFA. Oni su projekat započeli, a meni je pripala čast da ga sprovedem u delo. Ja se nadam da će Bežanija, zahvaljujući njenim ljudima, a sa novim, boljim uslovima, pokušati da se domogne i Superlige“, rekao je Kokeza.

Prema njegovim rečima, FSS će nastaviti jačanje infrastrukture.

„Nastavićemo sa otvaranjem terena sa veštačkom travom, projekat koji su ranije sa Ministarstvom dogovorili bivši predsednik Tomislav Karadžić i Laković odnosi se na 24 terena. FSS je trebalo da otvori 12, Ministarstvo sporta isto toliko, nažalost, moram da konstatujem, da je FSS ispunio i realizovao dogovor, a to nije slučaj sa Ministarstvom sporta. U narednim danima razgovaraću sa gospodinom Udovičićem kako bih video u čemu je problem i zašto je došlo do zastoja u njihovoj realizaciji. Kao ozbiljni i odgovorni ljudi, a tako shvatam i ministra Udovičića, Ministarstvo sporta mora da ispuni ono što je obećano i dogovoreno“, poručio je Kokeza i najavio da će o dodatnim ulaganjima u infrastrukturu naredne godine razgovarati i sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Foto/ Tanjug video

Izvor

Ostavi komentar

Translate »