Formula 1: Raikonen i Đovinaci i sledeće godine voze za Alfa Romeo!

Vozači Alfa Romea Kimi Raikonen i Antonio Đovinaci produžili su danas ugovor i nastupaće za tu ekipu i u sledećoj sezoni Formule 1.

Raikonen i Đovinaci će tako i treću sezonu voziti zajedno u ekipi.

Sledeća sezona biće 19. sezona u Formuli 1 za 41-godišnjeg Finca, koji je 11. oktobra na trci u Nemačkoj postao vozač sa najviše startova u trkama – 322.

On je u Formuli 1 debitovao upravo u Zauberu, koji se od prošle godine zove Alfa Romeo.

„Alfa Romeo je za mene više od ekipe, to mi je kao druga porodica. Mnogo ljudi koji su bili oko mene kada sam debitovao u Formuli 1 2001. godine su i dalje tu, a jedinstvena atmosfera ovog tima mi daje dodatnu motivaciju da nastavim u 19. sezoni u ovom sportu, sledeće godine“, rekao je svetski šampion iz 2007. godine, navodi se u saopštenju ekipe.

„Ne bih bio ovde da ne verujem u projekat ekipe i u ono što mislimo da možemo zajedno da ostvarimo. Ovo je ekipa koja više od reči vrednuje naporan rad, a to odgovara mom stilu. Radujem se sledećoj godini i nadam se da ćemo napraviti korak napred“, dodao je Raikonen.

Junior iz Ferarijeve akademije Antonio Đovinaci rekao je da je srećan što mu je ukazano poverenje.

„Ekipa je mnogo verovala u mene, a napornim radom i posvećenošću dao sam sve od sebe da opravdam poverenje. Ostvarili smo i neke dobre rezultate i mislim da sam dao doprinos napretku ekipe, ali čeka nas mnogo toga, želimo da ostvarimo mnoge stvari zajedno“, naveo je 26-godišnji italijanski vozač.

Alfa Romeo je trenutno osma u šampionatu konstruktora sa pet bodova.

Posle objave Alfa Romea o postavi za 2021. godinu, ostale su još četiri ekipe koje to nisu učinile – Mercedes, Red Bul, Alfa Tauri i Vilijams.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: