Formula 1: Fetel i Lekler voze različite bolide?!

Direktor Ferarija Matija Binoto ponovio je da vozači te ekipe Sebastijan Fetel i Šarl Lekler imaju ista verzije bolida SF1000, nakon što su imali različite nastupe i rezultate u trci Formule 1 za Veliku nagradu Portugala


Mnogi se pitaju da li Fetel i Lekler voze različite verzije Ferarijevog bolida, što je Binoto oštro odbacio.

– Mašine su apsolutno identične, nema sumnje.Nadam se da Fetel može da ima dobre kvalifikacije u Imoli, da ode dalje od toga i iskoristi više od njegove neosporne vozačke sposobnosti. Lekler je sigurno veoma dobar, ali očekujem više od drugog vozača – naveo je Binoto, preneo je Skaj Italija.

Fetel je u nedelju posle trke rekao da ne može da bude zadovoljan bilo kojom trkom u kojoj osvoji samo bod.

– Pa, mislim da moram da mislim da imamo iste bolide. I mislim da verujem ljudima oko mene u garaži. Zaista sam se trudio da napravim dobre krugove, da budem konstantan i osetim sve to što je možda Šarl u stanju da oseti. Radim na tome, ne postoji ništa drugo osim posla koji će me izvući iz toga – rekao je četvorostruki svetski šampion.

– Zajedno sa timom oko sebe pokušaću da ostvarim maksimum i nadam se da će sledeće nedelje biti bolje. Trenutno naša slabost je subota (kvalifikacije). U nedelju se mučimo pošto smo uvek okruženi drugima, veoma je teško trkati se i drugačije nam je nego vodećima. Možda ovo i nije najbolje poređenje – dodao je tada Fetel.

Trka u Imoli vozi se u nedelju, a za razliku od ostalih trka, u petak neće biti održani treninzi.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: